CAFe Budapest – száznál is több programmal

Forrás: MTI

 2017. május 30. 14:02

Több mint száz kortárs és világzenei koncert, jazz- és táncelőadás, képzőművészeti és irodalmi program várja a közönséget a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon október 6. és 22. között.

A mára a régió meghatározó fesztiváljává vált CAFe Budapest több másik rendezvénysorozattal is összefonódik, így minden művészeti ágat fel tud vonultatni – mondta el a fesztivál keddi budapesti sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a CAFe Budapestet szervező Operatív Testület elnöke.

Bartók Béla művészete idén is az eseménysorozat fókuszában áll majd, az idei Kodály-év kapcsán pedig a nagy művésztárs, Kodály Zoltán munkái is kiemelt figyelmet kapnak.

Multiverseum című munkájának magyarországi premierjével érkezik Eötvös Péter és a Royal Concertgebouw Orchestra, de a CAFe Budapest vendége lesz az Oscar-díjas kínai-amerikai zeneszerző, Tan Dun is.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja a táncprodukciókról szólva kiemelte, hogy a Frenák Pál Társulat Alain Resnais filmjéből ihletet merítve, HIR-O címmel készül bemutatóra, Kodály és Ligeti műveiből építkezve mutatja be új koreográfiáját a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Nemzeti Balett LOL című premierjével pedig kortárs arcát villantja fel.

Katona András, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing igazgatója, az Operatív Testület tagja elmondta, a CAFe Budapest programja komoly turisztikai vonzerőt jelent, és jelentősen kibővíti a turisztikai időszakot a fővárosban.

A fesztivál idei díszvendége Izrael és a zsidó művészet lesz. Fellép mások mellett az Izrael Balett, Avishai Cohen triója, Avi Avital és Omer Avital, míg az Anima Sound System és Heidi Vogel Jerusalem My Love címmel ad koncertet, az Art Market Budapest Kortárs Képzőművészeti Vásár pedig az izraeli kultúra képző- és fotóművészeti vetületét mutatja be.

A fesztivál folyamatosan bővülő programja a www.cafebudapestfest.hu honlapon böngészhető

 

Kapcsolódó cikkek

Cafe, mint fesztivál

2016. május 31.

CAFe Budapest Kártyával

2015. szeptember 26.