32 méteres szódásszifon körül csúszdázhatunk majd Győr új víziparkjában

Forrás: turizmus.com

 2023. január 16. 09:56

A világ első "hét tengeri csillagos" vízi élményparkja és gyógyfürdője nyílik 2023 júniusában Győrben. A 23 milliárd forintos építkezés még javában zajlik, de egy-két részlete már a járókelők elé tárul, ha a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál elterülő, jelenleg még zárva tartó fürdő felé sétálnak.

„A csúszdaparkunk központi eleme, a 32 méter magas szódásszifon törzse már áll. Ez lesz a világ legmagasabb szódásszifonja, a Guinness-rekordok közé is bejegyeztetjük. Így szeretnénk tisztelegni a város egykori tudós személyisége, a szikvizet feltaláló Jedlik Ányos előtt. De a vízi élménypark minden eleme kötődik majd egy-egy magyar hírességhez, illetve a találmányához ” – mondta el a beruházásról Kovacsics Imre, Spa Hungary Holding Zrt. tulajdonosa és a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő ügyvezetője, aki csapatával csaknem 20 éve üzemelteti a győri fürdőt.

Kovacsics Imre a 32 méteres szódásszifont mintázó csúszda előtt

Fotó: Rába Quelle

Az ő ötlete alapján vezetnek be egy új minősítési rendszert is: „A dubaji világkiállításon a világ első, hétcsillagos szállodája, a Burdzs al-Arab mellett álltam, akkor jött a tengeri csillag ötlete is. A látszólagos játékosság mellett ez egy nagyon is komoly kritériumrendszer, amelynek magyar viszonylatban kétség kívül megfelel a győri vízi élménypark, de szerintem világszinten is. Emellett elsők között lesz abban is, hogy egy egységes koncepcióra – a tengeri csillagokra – épül majd" – tette hozzá Kovacsics.