Chagall és az impresszionisták este 10-ig

 2013. november 09. 14:13

2013. november 14-én csütörtökön este 10 óráig látogatható mindkét időszaki kiállítás, a Marc Chagall és Ámos Imre művészetét bemutató és a Monet, Gauguin, Szinyei Merse, Rippl-Rónai című, impresszionista tárlat.

Ez lesz az utolsó alkalom, hogy a két időszaki kiállítás hosszított nyitva tartással együtt is látogatható a Magyar Nemzeti Galériában. Ezen az estén Múzeum + program lesz, melynek témája a Szentek.

Jelenits István piarista szerzetes, egyetemi tanár a középkori oltárok szentjeiről tart tárlatvezetést, Imre Mariann, a varázslatos Szent Cecília című műalkotója a kortárs művészet alkotásain mutatja be a szentséghez való modern viszonyunkat. A Szent Efrém Férfikar szent énekekkel, a Nemzeti Filharmonikusok szakrális barokk kamarazenével tölti meg a szárnyas oltároknak helyet adó Tróntermet, a St. Andrea Pincészet vezetője, Lőrincz György pedig a bor, a szőlő és a termőföld kapcsán beszél a szentek segítő erejéről. A tárlatvezetéseken a magyar történelem szentjeit és megszentelt helyszíneit állítják középpontba, művészettörténeti előadás pedig Marc Chagall templomi üvegablakait mutatja be.