Champagne helyett olasz Ferrari pezsgővel ünnepelnek majd a Forma-1 pilótái

Forrás: turizmus.com

 2021. március 16. 10:36

A március végén induló szezontól kezdve a Forma-1 versenyeken az eddigi champagne helyett legalább három éven keresztül olasz pezsgővel koccintanak majd a nagydíjak legjobbjai.

Az új szerződés értelmében az idei, március végén induló szezonban már nem champagne-t locsolnak a bajnokok a Forma 1-ben, hanem a Ferrari Trento pezsgős palackjait pukkantják majd a pódiumon. Az egyezséget három szezonra írták alá.

Amióta csak létezik a száguldó cirkusz, eddig mindig champagne-nyal ünnepelték a győzelmet a legjobbak, igaz, 1980-ban a monzai nagydíjon egyszer már rivaldafénybe kerültek a Ferrari pezsgői is. Ennek fényében Matteo Lunelli, a Ferrari Trento vezérigazgatója szerint “egy csodálatos kalandnak nézünk elébe” és reméli, hogy hosszútávon a globális eladási mutatókon is lehet majd érezni a szerződés hatását.

Jelenleg még nem lehet tudni, hogy mely pezsgőt láthatjuk viszont a pódiumon, azt beszélik, hogy valószínűleg egy egyedi címkés Jeroboam palackos Blanc de blancs lesz a befutó termék – ez legkésőbb március 28-án a bahreini nagydíjon kiderül.

ferrari_pezsgo

Egészen eddig eredeti, francia champagne-nyal ünnepeltek, mostantól három évig azonban a Ferrari pezsgőjét locsolják majd szét a győztesek

Fotó: Ferrari Trento

A sajtóközlemény a pezsgőmárka alapítását is felidézi: A Ferrari Trento-t Giulio Ferrari álmodta meg 1902-ben, célja az volt, hogy Trentinoban olyan bort alkosson, mely versenyre kelhet a legjobb francia pezsgőkkel. Ő telepítette Olaszországban a jelentősebb chardonnay populációkat. Jelenleg a Lunelli család harmadik generációja tartja életben vállalatot: Marcello, Matteo, Camilla és Alessandro vezetik a céget és 2017 óta organikusan művelik a szőlőiket.