Charterjárat indul Madagaszkárra Prágából és Varsóból

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 21. 15:09

Madagaszkár újra korlátozások nélkül várja a turistákat. Vízumdíj helyett csak egy tíz eurós illetéket kell fizetni a maximum két hétre érkezőknek. A festői Nosy Be szigetre charterjárat indul Prágából és Varsóból.

Aki 15 napra vagy annál rövidebb időre érkezik, annak nem kell vízumdíjat fizetnie, ugyanakkor van egy 10 eurós díj a határátlépés formalitásainak költségeire.

Hosszabb tartózkodás esetén továbbra is kell vízumdíjat fizetni, ennek összege 16-30 napos tartózkodás esetén 35 euró, 31-60 napos tartózkodás esetén 40 euró. Utóbbi körülbelül 20 euro felár ellenében maximum 90 napra kiterjeszthető – közölte lapunkkal a madagaszkári Jacarande de Madagascar beutaztató tour-operátor regionális képviselete.

Somogyi Orsi market manager közölte továbbá, hogy a vízum a repülőtéren érkezéskor igényelhető, a helyszínen azonnal kiadásra kerül.

Fizetni készpénzben euróban vagy dollárban lehet, fénykép nem kell. Be kell mutatni a visszautazás dátumától számított legalább 6 hónapig érvényes útlevelünket. Érdemes némi aprópénzt is vinni, mert a hatóságok nem mindig tudnak visszaadni.

A szakember hangsúlyozta, hogy Madagaszkár minden beutazási korlátozást feltételt feloldott, így a belépéshez sem PCR-teszt, sem oltási igazolás nem szükséges.

A festői Nosy Be szigete hamarosan charterjárattal is elérhető lesz Prágából és Varsóból

Fotó: 123rf.com

Azt is megtudtuk, hogy az ország megközelíthetősége tovább javul, miután a Kenya Airways október 2-től kezdődően naponta üzemelteti a Nairobi-Antananarivo járatát, Varsóból az Itaka Tours, Prágából pedig az Itaka cseh leányvállalata, a Čedok indít Madagaszkárra charterjáratot.A járat 2022. októberétől 2023. januárjáig közlekedik.