Charterjárattal Marsa Alamra

Forrás: turizmus.com

 2018. május 31. 14:07

Marsa Alamra és Hurghadára szervezett egyhetes tanulmányutat a Kartago Tours. A study tour apropóját az adta, hogy az utazásszervező idén nyáron charterjáratot is indít Budapestről Marsa Alamra.

Az első járat június18-án indul, és Hurghada érintésével érkezik Marsa Alamra, így az utasoknak nem kell buszozniuk a Hurghadától mintegy 300 kilométerre délre fekvő nyaralóövezetbe. A Kartago Tours tervei szerint a Marsa Alam-i járat október 15-éig közlekedik majd. Erre minden esély megvan, a tervezett charter ugyanis kedvező fogadtatásra talált, egyre több olyan utas is érdeklődik iránta, akik évről évre visszajárnak Egyiptomba, de ezt a területet még nem fedezték fel.

Sokan érdeklődnek az új charter iránt

Fotó: turizmus.com

Marsa Alam sokáig békés kis halászfalu volt a Vörös-tenger partján. 2001-ben nyitották meg nemzetközi repülőterét, ekkor indult ugrásszerű fejlődésnek a mintegy hatvan kilométeres partszakaszon elnyúló üdülőövezet. Ez a térség látványos korallszirtjei és szinte érintetlen vízi világa miatt a jövőben Egyiptom egyik legfelkapottabb és legkeresettebb úti célja lehet a búvárok és a pihenni vágyók körében. Az ideális időjárásnak köszönhetően az üdülőhely egész évben látogatható, a tengervíz hőmérséklete a téli hónapokban sem süllyed 22 fok alá.

Marsa Alamot még nem sokan ismerik

Fotó: turizmus.com

Kulturális látnivalókat vagy vásárlási lehetőséget nyújtó település nincs a közelben, így a Marsa Alam-i nyaralás főként azoknak lehet vonzó, akik a tengerpart és a vízi élővilág kedvéért utaznak Egyiptomba. A sivatagból kinövő szállodaegyüttesek is elsősorban a nyugodt pihenést szolgálják: a parkokkal övezett tengerparti hotelek kialakítása és komplex szolgáltatásai teljes körű kikapcsolódást biztosítanak.

A magyarok körében egyelőre jobban ismert Hurghadához képest Marsa Alam eleve magasabbra pozícionált nyaralóhely, ezt a tanulmányút során bejárt szállodák magas színvonala is bizonyította. Itt nincs tömeg, vonzóak az igényes, tágas terek, a feszített víztükrű medencék, a hosszan elnyúló, homokos tengerpartok – a legtöbb hotelnél még sznorkelezési lehetőség is van a korallszirtek fölé befutó mólókról.

A study tour résztvevői

Fotó: turizmus.com

Aki mégis többet szeretne kapni Egyiptom látnivalóiból, annak természetesen innen is van lehetősége fakultatív kirándulásokra indulni: az utazók a sivatagi szafaritól az asszuáni gát, Kairó vagy akár Luxor meglátogatásáig többféle program közül válogathatnak.

Marsa Alam kínálatát részletesebben bemutató képes beszámolónkat a Turizmus.com júniusi számában olvashatják.