Chatbottal hívja játékra követőit Németország

Forrás: turizmus.com

 2020. április 28. 10:24

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a marketing területén is szereti bevetni a legújabb technikai fejlesztéseket. Úttörő és kísérleti projektként kifejlesztették a German Castle Adventure (Német kastélykaland) fikciójátékot, amely a Facebook Messengeren keresztül elérhető.

Az érdeklődő felhasználók egy Facebook-hirdetés által kerülnek át a chatbot oldalára.

A játékos innentől egy fiktív amerikai turistával, Nickkel indul vezetett túrára a Hohenzollern-várba. A felhasználó a játékfigurát a virtuális térben irányíthatja, majd a végén a valódi kastély weboldalán találja magát.

Miután 2018 őszén elindult az angol verzió Nagy-Britannia, Ausztrália és az Amerikai Egyesült Államok számára, 2019 ősze óta további verziók is elérhetők a francia, spanyol és az osztrák piac számára.

A virtuális kastélykaland helyszíne

Fotó: DZT / Florian Trykowski

2019-ben a Facebook-hirdetés 3,86 millió megjelenést generált és kereken 23 ezer felhasználót vett rá, hogy játsszon a chatbottal.

Az összes felhasználó 35 százaléka nyitotta meg az alkalmazást és játszott a chatbottal egészen – ez összesen 455 ezer interakciót generált. Az oldalon eltöltött idő 8,5 perccel átlagon felüli értéket ért el.

A German Castle Adventure a már meglévő piacokon 2020. harmadik negyedévében további játékverziót tervez, ezen felül további adaptációk várhatók újabb nyelveken.

„A jelenlegi krízishelyzetben minden nap látjuk az új technológiák iránti elkötelezettségünk eredményeit. Bár a zárlat miatt a németországi beutazó turizmus nemzetközi kampányait leállítottuk és egyelőre a második félévre halasztottuk, mégis minden nap jelen vagyunk a #DiscoverGermanyFromHome virtuális kampányunkkal az összes közösségi médiacsatornán" – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.