Chopint és Lisztet játszik a városligeti okospad

Forrás: MTI

 2023. március 24. 11:56

Farkas Gábor zongoraművész előadásában Chopin és Liszt Ferenc műveit játszó okospadot adtak át csütörtökön, a magyar-lengyel barátság napján Budapesten, a Városligetben.

Az okospadot a Lengyel Intézet ajándékozta Budapestnek, hogy emléket állítson a két nemzet világhírű zeneszerzőinek. Sebastian Keciek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete az ünnepélyes átadón hangsúlyozta: nagy öröm számára, hogy a magyar-lengyel barátság napján adják át a kulturális intézet ajándékát.

A pad két nagy géniuszt, Lisztet és Chopint köti össze okospad formájában, és azt szimbolizálja, hogy egy igaz mély barátság a legmagasabb kultúra mellett a mindennapokban is jelen van - mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Joanna Urbanska, a Lengyel Intézet igazgatója, Farkas Gábor zongoraművész, Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke és Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az okospad átadásán

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gallai Máté, a KUUBE Hungary Kft. vezetője, a környezetbarát utcai bútorok fejlesztője és gyártója elmondta: az utcai bútoron az információk érintőképernyőkön jelennek meg, azokon lehet válogatni Chopin és Liszt művei közül. Napenergiával működik, telefont is lehet rajta tölteni, wifi-hotspotként is üzemel és mutatja az UV-indexet, a légnyomást, a páratartalmat, valamint a légszennyezettséget.

Kapcsolódó cikkek