Tárlatvezető applikációval fedezhetjük fel Esztergom és Budapest egyházi kincseit

Forrás: turizmus.com

 2024. február 07. 17:04

Elkészült az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közös tárlatvezető applikációja, a ChurchApp Esztergom-Budapest.

A mobil tárlatvezető alkalmazással az egyéni látogatók önállóan, de mégis tárlatvezetéssel járhatják be a kiemelt templomokat és fedezhetik fel az esztergomi Bazilika, a Szent István Bazilika, a Mátyás-templom, a Belvárosi Főplébánia-templom és az Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom építészeti sajátosságait, történelmi vonatkozásait, különleges műalkotásait és rejtett érdekességeit.

A Keresztény Múzeumban az interaktív vezetéssel hazánk leggazdagabb egyházi gyűjteményét, a magyar és a nemzetközi művészettörténet kiemelkedő darabjait ismerhetik meg.

Magyarország egyik legrégebbi és leggazdagabb egyházi könyvtára, a Bibliotheca páratlan kiállításában pedig a világ legnehezebb, gazdagon díszített liturgikus díszkódexéről, a Bakócz-graduáléról és az egyik legfontosabb magyar nyelvemlékünkről, a Jordánszky-kódexról is részletes tájékoztatást kapnak.

Az alkalmazás a látnivalók környezetében vendéglátóhelyeket és további programlehetőségeket is ajánl.

Új tárlatvezető alkalmazással járhatjuk be Esztergom és Budapest kiemelt templomait

Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Az applikáció, amelyet listanézetben és térképnézetben is lehet használni, hanganyagok meghallgatására és a kihelyezett QR-kódok beolvasására is lehetőséget nyújt.

Az alkalmazás jelenleg négy – magyar, angol, német és szlovák – nyelven érhető el.

Az alkalmazást folyamatosan bővítik további kiemelkedő egyházi és kulturális vonatkozású értékkincsekkel, hanganyagokkal, illetve idegen nyelvi változatokkal.

A ChurchApp ingyenesen letölthető az Google Play Áruházból és az Apple App Store-ból.