Már Ciprusra is teszt és oltás nélkül utazhatnak a magyarok

Forrás: turizmus.com

 2021. június 24. 16:51

Június 24-től szabadon, teszt vagy oltási igazolás bemutatása nélkül is beutazhatnak a magyarok Ciprusra, miután Magyarországot az alacsony kockázatú országok közé sorolták a ciprusi hatóságok.

Az eddig szabályozás szerint, június 6-tól a beoltott magyar állampolgárok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhattak Ciprusra, miután Magyarország megállapodott a szigetországgal az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről.

Mától azonban azok is teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Ciprus területére, akik nem tudnak oltási igazolást felmutatni. Június 24-től ugyanis Magyarországot is a zöld kategóriába, vagyis az alacsony kockázatú országok közé sorolta Ciprus. A ciprusi Egészségügyi Minisztérium „traffic- light” rendszere szerint, amely színek (zöld, narancssárga, piros) alapján különbözteti meg a küldő országokat, a zöld kategóriájú országokból érkező utasokat nemcsak a karantén, de a Covid-19 teszt elvégzése alól is felmentik.

Fontos, hogy a magyar utazóknak indulás előtt továbbra is regisztrálniuk kell a  Cyprus Flight Pass online rendszerébe, amit belépéskor elég elektronikusan bemutatni, nem kell kinyomtatni.

Ciprus az alacsony kockázatú országok közé sorolta Magyarországot

Fotó: 123rf.com

A magyar külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának tájékoztatása alapján Ciprus jelenleg a következő országokat sorolja a zöld, azaz alacsony kockázatú kategóriába: Málta, Lengyelország, Románia, Ausztria, Bulgária, Csehország, Magyarország, Németország, Olaszország, Finnország, Szlovákia, Norvégia, Izland, Ausztrália, Új-Zéland, Szingapúr, Szaúd-Arábia,  Dél-Korea, Izrael.