Cirkuszok éjszakája Balatonlellén – már a próbákra is benézhetünk

Forrás: turizmus.com

 2020. július 07. 15:39

Kibővített műsorral és extra programokkal vár mindenkit a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellére július 10 és 11-én. A látványosság után beléphetünk a porondra, ahol segítséggel lovas artistamutatványokat is kipróbálhatunk.

A balatoni elefántfürdetéssel veszi kezdetét a Cirkuszok Éjszakája. Idén csak erre a két napra érkeznek az afrikai elefántok egyenesen a Szadai Safari Parkból, ahol jelenleg is tartózkodnak a Magyar Nemzeti Cirkusz egzotikus állatai, miközben Balatonlellén az Osztrák Nemzeti Cirkusszal karöltve már július 1-jétől dübörög a cirkuszi szezon.

Július 10-én, pénteken 11.00-kor a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrától rendőri felvezetéssel indul az ünnepi felvonulás egészen a balatonlellei Napfény Strandig. A felvonuláson az afrikai elefántok mellett részt vesznek a társulat artistái és nyolctagú zenekara is.

A fürdő után gyümölcstál dukál

Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

A Balaton-parton a tűzoltóság segítségével az elefántok egy hatalmas fürdőt vesznek, majd elfogyasztják jól megérdemelt gyümölcstálukat. Ezt követően egy kis ízelítőt adnak a cirkuszi eladásból, majd a hetes főúton visszaindul a karaván. 19 órától nyílt porondlátogatással folytatódik az esemény a Magyar Nemzeti Cirkuszban, ahol magunk is kipróbálhatjuk a cirkuszi eszközöket, illetve Ifj. Richter József segítségével lóhátra is állhatunk, mint az igazi artisták. Este 8 órától kezdődik a ’Fesztivál Sztárjai’ extra kibővített ünnepi műsora, melynek házigazdája mindkét napon (július 10. és 11.) Liptai Claudia lesz.

 

Extra kibővített műsorral, sztárvendégekkel, nemzetközi artistákkal fűszerezve indul a Cirkuszok éjszakája Balatonlellén

Fotó: magyarnemzeticirkusz.hu

„Az est során olyan világszámokat hozunk el, melyek először láthatóak Magyarországon. Július 10-én és 11-én minden a cirkuszról fog szólni, igazi cirkuszfesztivál hangulat lesz nálunk, a műsor végén pedig lehetőség lesz fotózkodni az artista művészekkel és sztárokkal, valamint a látogatók betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé is.” – foglalja össze Ifj. Richter József cirkuszigazgató, aki azt is elmesélte, hogy vadonatúj lovas artistaszámokkal, világhírű nevettetőkkel (Steve& Jones) és további világszámokkal – ’Motorozás a halálgömbben’, a Monte Carló-i Arany Bohóc-díjat nyert drótkötél-egyensúlyozó, valamint az Arany Pierrot és Arany Bohóc-díjjal méltatott ’Balett Lóháton’ produkciókkal várják a cirkusz szerelmeseit a Cirkuszok Világnapjára.

Richter Flórián Cirkusz országos turnéjáról részletek ITT találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Elefántok a Balatonban

2016. július 10.