Cirkuszos télbúcsúztató Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2018. február 19. 15:01

Különös módon búcsúztatják a telet Balatonlellén. Ide látogat az Arany Bohóc-díjas ifjabb Richter József és felesége, valamint a Nemzeti Cirkusz csapatának egy része.

Nem mindennapi élményben lesz része annak, aki február utolsó szombatján ellátogat a balatonlellei műjégpálya záró hétvégéjére. A Monte-Carlói Cirkuszfesztivál Arany Bohóc díjat nyert művészei, az egész nyáron Balatonlellén állomásozó Magyar Nemzeti Cirkusz ifjú igazgatója, i fj. Richter József és felesége, Merrylu személyesen látogatnak el az eseményre, hogy egy mini cirkuszfesztivál keretein belül mérjék fel a téli Balatonban rejlő lehetőségeket.

Az Arany Bohóc-díjas ifjabb Richter József és felesége, Merrylu

Fotó: BL Yacht club

A BL YachtClub és a Nemzeti Cirkusz csapata több őrült ötletet megvalósítottak már együtt Balatonlellén, az elefánt és fóka fürdetés után most egy újabb különlegességgel készülnek. A yachtclub kikötőjében a tervek szerint a kolumbiai Gerling csoport – akiknek a magasdrótszámát a moszkvai Idol fesztivál Arany Közönségdíjjal jutalmazta – két daru segítségével kifeszített drótkötélen mutat be lélegzetelállító mutatványokat.

A műsorszám egyébként megtekinthető lesz a Magyar Nemzeti Cirkusz vadonatúj műsorában is, melynek turnéja márciusban indul. „Balatonlelle a második otthonunk, így ide nemcsak nyáron, hanem minden évszakban szívesen ellátogatunk” – mondta el ifj. Richter József. Az esemény egybeesik a BL YachtClub télzáró rendezvényével, a műjégpálya záró hétvégével. Az egész napos programra a szervezők kicsiket és nagyokat egyaránt sok szeretettel várnak!

A Magyar Nemzeti Cirkusz Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkusza. Alapítója Richter József, Jászai Mari-díjas művész, a Monte-Carlói Cirkuszfesztivál Nagydíjas artistája és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett művész. A cirkusz igazgatója ifj. Richter József, aki idén Monte-Carlóban feleségével Arany Bohóc Díjat nyert.