CNN: romantikus magyar városok

Forrás: turizmus.com

 2019. április 28. 11:45

Négy magyar település – Balatonfüred, Eger, Szentendre és Tokaj – szerepel a CNN hírtelevízió összeállításában, amelyben Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát gyűjtötték össze. A listán öt cseh, négy lengyel és két szlovák város is szerepel.

Egyre több fórumon szólnak Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségéről – ezt is jelzi, hogy a felkapott célpontok után a CNN egy olyan listát állított össze, amelyben kisebb, de festői szépségű turisztikai célpontok szerepelnek – olvasható Balatonfüred honlapján.

Nyugodt, visszafogott légkörű településnek nevezik a várost, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a közeli Tihanyi Apátságra is

Fotó: balatonfured.hu

Balatonfüred elsősorban a táj szépsége miatt került fel a listára. A várost az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelyének titulálják, amely az év minden szakában nyújt felfedezni valót. A füredi éttermekről, a fürdőzésről és az aktív pihenésről is elismerően szólnak. Nyugodt, visszafogott légkörű településnek nevezik a várost, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a közeli Tihanyi Apátságra is.

Eger Magyarország egyik legszebb városa, Szentendre az egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, míg Tokaj az aszú és a földalatti pincék miatt érdekes a CNN összeállítása szerint.

 

És itt a teljes közép-európai lista:

Kutná Hora, Český Krumlov, Mikulov, Telč, Mariánské Lázně – Csehország

Sopot, Krynica-Zdrój, Kazimierz Dolny, Sandomierz – Lengyelország

Trencsén, Selmecbánya – Szlovákia

Kapcsolódó cikkek

Jókai napok Balatonfüreden

2019. április 17.