Coelho-s szabadulószoba Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. október 07. 14:28

Turisztikai attrakció, irodalmi premier és hungarikum egyben! A legújabb „nemzeti specialitásnak” számító műfaj, az escape room magyar megteremtője ezúttal Paulo Coelho új, Mata Hariról szóló regényéhez készített tematikus szabaduló szobát Budapesten.

Öt évvel azután, hogy egy pesti romkocsma pincéjében megépült és világhódító útjára indult az első szabadulószoba, a játékot most egy irodalmi világsztár teszi még népszerűbbé. A műfajt megteremtő Gyurkovics Attila ugyanis – az Athenaeum Kiadóval együttműködésben – Paulo Coelho vadonatúj, Mata Hariról szóló regényéhez készített nyelvfüggetlen, tematikus szabadulószobát, amely október 7-től immár a nagyközönség előtt is nyitva áll a Corvin-negyedben található ParaParkban.

A belföldi és külföldi turisták körében egyaránt népszerű ParaPark ezúttal rövidebb, akár két-négyfős csapatban is teljesíthető pályát tervezett, amelynek időkorlátja – a szokásoktól eltérően – nem 60, csupán 33 perc. A könyv világpremierjére időzített Mata Hari – A kém című játék csupán korlátozott ideig érhető majd el: „Gyere, mielőtt kém over!” fogalmaz a produkció honlapja – www.parapark.hu.

(x)