Covid elleni oltással tenné magát vonzóvá Kuba

Forrás: turizmus.com

 2021. október 27. 12:37

Kuba nemcsak az oltott turistákat várja november 15-től: az oltatlanokat saját fejlesztésű oltással csalogatnák az országba.

Arra törekszünk, hogy lehetőség szerint mindenkinek, aki meglátogat minket, oltást ajánljunk fel – mondta Juan Carlos García turisztikai miniszter kedden egy sajtótájékoztatón a Berliner Zeitung cikke szerint.

A karibi állam jelenleg a turisztikai határnyitást készíti elő, amelyet november 15-re tervez.

A havannai kormány saját fejlesztésű, Soberana 2 névre keresztelt oltását szeretné felkínálni a beutazóknak. A miniszter szerint Kuba ezzel az ajánlattal meg tudja különböztetni magát más úti céloktól. Az oltási program a tervek szerint már a nyitáskor, november 15-én, de legkésőbb december 1-jén készen állhat.

A beutazó turisták a Soberana 2 névre keresztelt vakcinát kapnák

Fotó: 123rf.com

A Soberana 2-t három adagban, rendszerint 28 napos időközönként adják be. Mivel a turisták általában nem szoktak ilyen sokáig maradni, az első oltást megkaphatják Kubában, a másik kettőt pedig magukkal vihetik – magyarázta a miniszter. Az oltást azoknak is ajánlják, akik felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből.

Az oltóanyagot eddig csak Kubában engedélyezték, de a WHO-nál már kérvényezték az engedélyeztetését.

A kubai gazdaság számára igen jelentős turisztikai szektor a pandémia kezdetével összeomlott, a múlt év első felében a megelőző évi látogatószám csupán 21,8 százalékát regisztrálták. 2022-re kétmillió turistával számol a kubai kormány, ami mintegy fele a pandémia előttinek.