Csak oltottak és gyógyultak vehetnek részt a jövő évi ITB-n

Forrás: turizmus.com

 2021. november 25. 17:55

A jövő évi berlini ITB-ről árult el néhány részletet David Ruetz, a szakvásár vezérigazgatója egy német szaklapban.

Az ITB 2022 meg lesz rendezve, és szükség is van rá – szögezi le David Ruetz, a berlini turisztikai szakkiállítás vezérigazgatója egy, a német Reise vor 9 szaklapban megjelent interjúban.

A szakvásárt 2019-ben rendezték meg utoljára élőben, 2020-ban a kezdődő koronavírus-járvány miatt törölték a rendezvényt, idén pedig csak digitális formában rendezték meg.

Ruetz úgy látja, hogy nagy igény van a jelenléti rendezvényre. Szerinte a turizmusban dolgozók eszmecserét akarnak folytatni, tudni akarják, hogyan boldogulnak a partnereik a válságban, és mindezt nem a Zoomon keresztül, hanem ismét élőben, a helyszínen.

Az időpont már megvan, 2022. március 9-13. között tartanák meg a vásárt, amelyre november 21-ig 110 ország jelentkezett kiállítónak. Azt is lehet tudni, hogy a 2G-szabály lesz érvényben, tehát csak oltottak és gyógyultak vehetnek részt a rendezvényen. A jelenlegi állás szerint csak az Európában (Európai Unióban) engedélyezett vakcinákat fogadják el, de vannak jelek arra vonatkozóan, hogy ezeken kívül legalább a kínai vakcinát elismerik majd – állítja Ruetz.

A 2G-szabály miatt adtak egy kis gondolkodási időt a résztvevőknek: november 30-ig mindenki ingyenesen visszamondhatja a már lefoglalt standját.

Az ITB-n is a 2G-szabály lesz érvényben

Fotó: visitberlin.de

A vásár hibrid lesz, de a jelenléti és az online eseményt nem egyszerre tartják meg. Az élő találkozó után néhány nappal, március 17-én kerül sor a digitális üzleti napra, amely elsősorban tárgyalások pótlására és kétszemélyes meetingek megtartására szolgál majd.

A virtuális piactér jövőre is elérhető lesz, a meeting szoftvert pedig az ideinél jobbra, könnyebben kezelhetőre cserélik – árulta el a vezérigazgató.

Újdonság, hogy a korán foglaló szakmai látogatók kedvezményesen válthatnak jegyet január 15-ig, a napijegy 42 euró helyett 35 euróba, a több napra szóló jegy 60 euró helyett 50 euróba kerül eddig az időpontig, az esetleges utazási korlátozások esetén pedig visszatérítik a jegy árát.

A konferenciák felét élőben közvetítik majd, és a felvételek a kiállítás után is elérhetőek lesznek.

A belépés gyorsabbá tétele érdekében két szakaszban léptetik majd be a látogatókat, először az oltási igazolások QR-kódját ellenőrzik, majd a belépőjegyeket. A pénztárakban nem lehet majd belépőt vásárolni, csak online, elővételben. Ruetz szerint ezt a rendszert már tesztelték más kiállításokon és jól működik, óránként legalább tízezer látogatót be lehet majd juttatni ezen a módon a vásár területére.