Csaknem száz programot kínál Debrecen a Múzeumok éjszakáján

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. június 23. 20:48

Pénteken már felvezető programokkal hangolódhat a közönség Debrecenen múzeumi negyedében: a Medgyessy Ferenc Múzeumtól a Szabó Magda-emlékházig húzódó területen kiállítások, koncertek lesznek, szombaton pedig csaknem száz program között válogathatnak a látogatók.

A debreceni Református Nagytemplom harangjátéka minden órában hívja majd a programokra az embereket: az érdeklődők a templomban megnézhetik a Vizsolyi Biblia egyik eredeti példányát, de megnyitják a két templomtorony közötti panorámajárdát is, ahonnan páratlan kilátás nyílik az éjszakai Debrecenre.

Megtekinthető a Tisza István-kiállítás, a Lajta Monitor Múzeumhajó és a Mednyánszky Kör kiállítása, amelyet a Csokonai Irodalmi Laborban mutatnak be.

A Debreceni Református Kollégium múzeuma egyebek mellett úrvacsorai kannák bemutatójával, ikonokkal, fafaragásokkal és a faragó szerszámok bemutatójával, könyvbemutatókkal és koncertekkel készül, a Szabó Magda-emlékházban pedig nyolc diáknak az idei érettségin megírt, Szabó Magda témájú dolgozatából tartanak felolvasást.

A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ három szinten kiállításokkal és 21 zenés, táncos, színházi és gyermekprogrammal várja látogatóit a Múzeumok éjszakáján.

A Debreceni Zsidó Hitközség szombat éjszaka bemutat egy birtokukba került 150 éves tóratekercset, valamint hozzá kapcsolódó kegytárgyakat, könyveket.

A Déri Múzeum előtti téren zenével, bábműsorral, tűzzsonglőr bemutatóval, népi játszótérrel várják a látogatókat szombaton

Fotó: visitdebrecen.hu

A Déri Múzeum négy helyszínen kínál programokat. A múzeum előtti Déri téren zenével, bábműsorral, tűzzsonglőr bemutatóval, népi játszótérrel várnak kicsiket és nagyokat, miközben a múzeumban szakmai programok keretében tájékozódhatnak az érdeklődők régészetről, "szentiváni" hangszerekről, de megismerhetik Munkácsy Mihály Krisztus-képeinek keletkezés- és sikertörténetét.

A Múzeumok éjszakája debreceni programjainak többsége ingyenesen látogatható, néhány helyszínre karszalaggal lehet belépni – közölték a szervezők.