Családbarát játszóház nyílt az egri várban

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 29. 15:24

Könyveket lapozhatnak, babákat, plüss figurákat simogathatnak, ügyességi és fejlesztő játékokkal múlathatják az időt a gyerekek az egri Dobó István Vármúzeum Játékvár játszóházában.

Az új játszóházzal egy olyan hiánypótló szolgáltatást nyújtanak a Dobó István Vármúzeum látogatóinak, ami kifejezetten a kisgyermekeseknek szól – tájékoztatott Zentai László, az egri önkormányzat médiareferense.

Az egri vár hangulatához illeszkedik a játszóház kialakítása

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A játszóház kialakításakor arra törekedtek, hogy az egri vár egyedi hangulatához illeszkedjen és a gyerekek játék közben ismerkedhessenek meg a történelmi értékekkel.

A helyiségekben az elképzelések szerint gyermekrendezvényeket, zsúrokat, születésnapokat is tartanak majd, sőt a vármúzeum programjaihoz is hasznosítják ezt a teret.

A nemzeti emlékhelyen azért nyitottak játszóházat, hogy lehetőséget biztosítanak a szülőknek a nyugodt tárlatlátogatásokra, miközben a gyermekeik biztonságos környezetben, szakemberek segítségével, játékosan ismerhetik meg a vár történetét. Így az érkező famíliák az eddigieknél még több időt tölthetnek el a műemlékben.

A kicsik birodalma

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A vármúzeum vezetésének célkitűzései között már évek óta szerepel, hogy az intézményt gyermek- és családbaráttá fejlesszék. Ebben a szellemben nyitották meg a Várműhely elnevezésű foglalkoztatót is, ahol múzeumpedagógiai és közművelődési programokat tartanak.

Mindezek mellett arra törekszenek, hogy az ide látogató gyermekeknek és családtagjaiknak minél sokoldalúbban mutassák be az egri várat.