Családbarát Mol-kút nyílt Balatonföldváron

Forrás: turizmus.com

 2018. december 07. 10:56

Az MTÜ és a Mol közös finanszírozásával elkészült családbarát szolgáltatásokat először a helyi óvodások próbálták ki, akiket a Mikulás is meglátogatott.

Szabadtéri játszótér és más családbarát szolgáltatások – akadálymentesített gyermek- és családi WC, illetve pelenkázó – is várják mától az úton lévőket Balatonföldváron, a Balatonszentgyörgyi úton található MOL-töltőállomáson.

„A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával összhangban a családbarát fejlesztésekre, a vendégfogadás minőségi fejlesztésére fókuszálunk idén, ennek egyik eleme a ma átadott családbarát kút is, az egyik legnagyobb forgalmat adó turisztikai desztinációnk, a Balaton közelében. A családbarát turizmus olyan komplex turisztikai fejlesztési filozófiát jelent, ami minden hazai szolgáltatót arra ösztönöz, hogy gyermek- és szülőbarát módon közelítse meg a vendégek fogadását, és ennek fontos szereplői a benzinkutak is” – mondta Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója az ünnepélyes átadón.

A MOL-kút új játszóterét az átadó után birtokba vették a balatonföldvári óvodások, akik a Mikulásnak köszönhetően nem távoztak üres kézzel

Fotó: turizmus.com