Családi belassulást ígér az idei PanyolaFeszt

Forrás: turizmus.com

 2024. június 28. 09:04

Gyermekzsivaj, néptáncosok, népzenészek, fúvósok, világzene, kerékpártúra, szatmári ételek és különleges hangulat tölti meg minden augusztus első hétvégéjén Panyola utcáit immáron 18 éve.

„Minden esztendőben szerettünk volna olyan kulturális csemegét kínálni, ahol mindenki jól érzi magát. A kezdetekben megjelent babakocsis gyerekek fiatal felnőttekké váltak, ma már ezek az ifjak önállóan jönnek hozzánk szórakozni. Nagykorúak lettek a fesztiválunkkal egy időben  - mondta el Muhari Zoltán, Panyola polgármestere a fesztivál főszervezője.

Nagy, közös, családi belassulást ígér az idei rendezvény is

Fotó: PanyolaFeszt

- Igyekszünk a vidék értékes látnivalóit is beépíteni programunkba. Büszkék vagyunk arra, hogy 2024-ben a Beregi Kör lett az év kerékpártúrája. A fesztiválozóink felfedezhetik idei legnagyobb turisztikai eseményünket két keréken, miközben gyönyörködhetnek Bereg szépségében.

De nemcsak a bringásoknak ajánlunk kiváló programot. A fesztivált ismét „nulladik" nappal kezdjük. Csütörtökön az Uránia Filmszínház jóvoltából szabadtéri mozival indítunk, A tölgy című filmet vetítjük.

Idén is külön figyelmet szentelünk a diófás ligetünkben a gyermekeknek, ahol szinte egész nap aktív programot kapnak a népi játszótérrel, a Kuckó Művésztanyával, a nádudvari kézművesek foglalkozásaival, a Meseszó Egyesület programjaival.

Lesz lovasbemutató, íjászkodás a Szamos-parton, Palaj-Party a Tiszán, ahol a Kelet Brass Band ad fergeteges koncertet az érintetlen Tisza-parton a fürdőzőknek, napozóknak.

A Kaláka együttes „Kaláka 55" című koncertje elrepít mindenkit egy csodás időutazásra. Ismét fellép a Fitos Dezső Társulat, idén a Taven Baxtale! című műsort hozza el. A Levendula portán az ifj. Balázs Elemér–Lugosi Ali duó és Fabók Mancsi Bábszínháza is remek előadást ígér.

Külön programot biztosít a Helyipiac.hu Egyesület a NEA támogatásával a Gömbjuhar Kisszínpadon, itt találkozhatnak többek között a Kucu Bandával, a Kacaj zenekarral, a Kelet Brass Banddal és Heit Lóri zenekarával. A nagyszínpadon látható produkció a Kaláka, a Fitos Dezső Társulat, a Fanfara Complexa, a Zűrös Banda, itt adnak néptáncelőadást a nagyecsedi és szatmári néptáncegyüttesek.

„Aki ide eljön, az lelassul, megkapja a flow-érzést, helyi termékekből fogyaszt, amelyeket az itteni emberek készítenek" - hangsúlyozza a polgármester.

Idén a Minden, ami Szatmár-Bereg közreműködésével a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület, a SVÉT is ellátogat Panyolára, hogy Szatmár helyi termékeiből készítsen finomságokat.