Gemencen családi nappal indítják a szezont szombaton

Forrás: turizmus.com

 2022. április 26. 12:27

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja április 30-án kezdi meg a szezont egy családi nappal, ahol az érdeklődők ismét utazhatnak a Rezét gőzösön, vásárolhatnak a helyi termékekből, megtekinthetik a központ állandó kiállításait és gemenci finomságokat is kóstolhatnak.

A gemenci erdő déli kapuja Pörbölyön minden természetkedvelőt vár a szezonnyitó családi napon 8 és 17 óra között. A családi nap apropója, hogy idén először áll szolgálatba a Rezét gőzös, de az erdőt lovasfogatos kirándulás keretében is felfedezhetik a látogatók.

Ezenkívül érdekes népi játékokkal, héjász bemutatóval, állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal, népi hangszerek készítésével, helyi termékek vásárával, fotókiállítással és az állandó interaktív kiállításokkal várja az ökoturisztikai központ az érdeklődőket.

rezet_gemenc

Idén április 30-án áll először szolgálatba a Rezét gőzös Gemencen

Fotó: Barciz Árpád

Aki még ennél is több élménybe szeretne részt venni, az külön kérheti az éhes turisták gemenci kedvencét, vagyis a szarvas pörköltet csipetkével, és savanyúsággal, desszertként pedig rétest is ehetnek. A gyerekeket emellett egész nap csirkepofozó, malom, karikadobó és lápjáró verseny, hintalovaglás, kocka-kirakó és ügyességi játékok várják.

A családi napon csak belépőjeggyel lehet az Ökoturisztikai Központba belépni. A belépőjegyet vásárlók karszalagot kapnak, a rendezvény helyszínei és eseményei pedig csak ezzel látogathatóak. Az erdei vasút szerelvényein is csak a karszalaggal rendelkező látogatók utazhatnak.