Családi piknikkel érkezik az ELEVEN Tavasz

Forrás: turizmus.com

 2018. május 09. 12:12

A Bartók Béla úton a gyerekprogramok, a koncertek és az ételkülönlegességek mellett kiállítások és pop-up vásárok is lesznek.

Huszonöt népszerű helyszínen csaknem száz program lepi el május 11-étől három napig a Bartók Béla Boulevard-t. Idén a közösségi és családi programok kapják a főszerepet, de aki egy művészetre, zenére vagy csupán egy kellemes tavaszi kikapcsolódásra vágyik, az is megtalálja a kedvenc programját a Bartók Béla úton.

Faur Zsófi, az ELEVEN Tavaszt szervező Kulturális Tizenegy Egyesület vezetője elmondta, egyre több lokálpatrióta civil és vállalkozó érzi úgy, hogy közösen tegyen e városrész jobbá tételéért, akár csak egy utcai virágágyás folyamatos rendben tartásával.

Gasztronómiai programok a Bartók Béla Boulevard-on

Fotó: turizmus.com

A közösségi programok mellett most sem hiányozhatnak a design pop-up vásárok a galériákkal teletűzdelt utcából. Ugyanakkor egyedi, egészséges és streetfood ételeket is lehet kóstolni a hétvégén a Bartókon. Az ELEVEN Tavasz saját étlapján például egy szöcskéből készült desszert is szerepel, amit a finn nagykövetség pop-up éttermében lehet kipróbálni sok más finomság mellett.

Igazi művészutcává is változik a Bartók Boulevard. A kávézók, éttermek és galériák teraszait fiatal alkotók, rajz- és festőművészek lepik el szombaton. Az elkészült alkotásokat a lerajzolt helyszínek állítják ki. De a Fiókban is lehet majd az utcát színezni, a Tranzitban pedig rajzolni tanulni.

A Bartók Béla út régi képeivel a múlt érdekes történeteit lehet megismerni több galériában is. A házakat, lakásokat, családokat ábrázoló megsárgult fotók mellé színes történeteket is várnak a szervezők. De akinek csak egy kedves sztorija van, azt is magával hozhatja: a Bartók 33-ban régi fonók hangulatát idézik meg.

Szombaton a családok vehetik birtokba a Gárdonyi teret: egész nap gyerek-, sport- és ügyességi programok népesítik be a zöld teret és készül egy különleges májusi fonalfa is. Aki mégis máshol keresne játékos programot, az a Pagonyban Boribon-koncertet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál pedig macikészítést talál és sok-sok társasjátékot. De az utcán is lehet majd társasozni az egész Bartókon.

A tavaszi fesztivál ősszel folytatódik, szeptember közepén Mexikót látja vendégül a Bartók Béla Boulevard rengeteg kulturális és gasztronómiai programmal.

Az ELEVEN Tavasz összes programja itt található:
https://www.facebook.com/events/1978201199097723/

A részletes gasztroprogramok pedig itt érhetők el: 
https://www.facebook.com/events/989746237868298/