Családi piknikréttel megnyílt a Sötétvölgy Szabadidőközpont

Forrás: turizmus.com

 2019. május 03. 15:08

A Gemenc Zrt. beruházásának köszönhetően a régi, elavult faépület helyén egy többfunkciós fogadóépület, a horgásztó partján pedig családi piknikrét és játszótér épült a Szekszárd melletti parkerdőben.

A fejlesztés részeként készült el az a többfunkciós tóparti fogadóépület, amelyben büfé, nyilvános vizesblokk, rendezvényterem várja majd a látogatókat, de helyet kap a halőr és az erdészet irodája is. Az épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a későbbiekben további szolgáltatásokkal is bővülhessen a kínálat.

A Gemenc Zrt. egy különleges játszóteret is megépített, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. A családosok körében már most is nagyon népszerű játszótér gyönyörű erdős tóparti környezetben található. Fő eleme egy látszólag rendezetlenül, valójában azonban gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi famászáshoz hasonló élményt kínál. A horgásztó délkeleti sarkánál található ligetben kisebb-nagyobb családi összejövetelekre, közös piknikezésre, beszélgetésre alkalmas parkot alakított ki az erdőgazdaság szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal.

A Süllőfészek játszótér

Fotó: Csontos Péter/Gemenc Zrt.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára avatóbeszédében elmondta: „A magyar erdők a leglátogatottabb belföldi turisztikai célpontok közé tartoznak, amik a helyi közösségek számára a legtöbb kikapcsolódási lehetőséget nyújtják. Az Agrárminisztériumhoz tartozó állami erdőgazdaságok ezért az elmúlt 8 évben 44 új kilátót, 30 erdei szálláshelyet, 14 látogatóközpontot és 13 erdei iskolát létesítettek, közel 150 létesítményt újítottak fel. Az erdőbe látogatók a 21. századi színvonalú létesítmények mellett a fenntartható gazdálkodási szemlélettel is találkozhatnak. Ennek jegyében indít például országos fásítási programot az Agrárminisztérium.”

Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára

Fotó: Csontos Péter/Gemenc Zrt.

„A sötétvölgyi horgásztó és környezete a gemenci erdőgazdaság infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően mától vonzó programlehetőségeket kínál nemcsak a horgászoknak, hanem a bakancsos és kerékpáros természetjáróknak, baráti társaságoknak és a családoknak is” – emelte ki Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója.

Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Csontos Péter/Gemenc Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Akadálymentes Gemenc

2016. június 11.