Csallóköz-Szigetköz közös ökoturisztikai desztináció branding

Forrás: turizmus.com

 2018. július 23. 15:36

Határon átnyúló projekt keretében kívánják a szlovák és magyar partnerek összekapcsolni a Kis- és Mosoni-Duna által határolt egyedülálló természeti térség vizes- és kerékpáros természeti élményeit.

A Bike & Boat elnevezésű Interreg V-A projekt partnerei az elmúlt napokban Lipóton egyeztettek az ökoturisztikai desztináció egységes brandként való pozícionálásáról egy háromnapos tanulmányút és workshop keretében. A márkaépítési folyamatot turisztikai és marketing szakemberek segítik.

A munka során a márkaüzenetek lehatárolásával kapcsolatban felmerültek többek között a Szárazföldi Duna-delta, Duna-szív, Tündérek Földje fogalmak, de az egységes márkaüzenetről egyelőre nem született döntés, mivel a márkaelemeknek nemcsak szlovák és magyar nyelvterületen kell jól interpretálhatónak lennie, hanem Európa további küldő országaiban (Csehország, Ausztria, Németország) is meg kell tudni szólítani a célcsoportokat.

A határmenti projekt résztvevői a workshopot követő Lajta-menti kenutúrán

Fotó: turizmus.com

A lipóti összetartás során a magyar vendéglátó Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat képviselői bemutattak Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyékből érkezett projektpartnereknek néhány egyedi attrakciónak számító turisztikai terméket és szigetközi programlehetőséget. A fórum résztvevői ellátogattak a Pisztráng Kör Egyesület dunaszigeti Ökoparkjába, illetve a Mosonmagyaróvárt behálózó vízrendszeren keresztül fedezték fel a várost.

A Bike & Boat projekt teljes költségvetése közel 3 millió euró, mely hozzájárul a Duna-menti határrégió vonzerejének és látogatószámának növeléséhez a Duna szlovák és magyar oldalán egyaránt. A projekt keretében a Szigetköz 25 településén idén ősszel kezdődnek meg a víziturizmust támogató ki- és beszálló helyek kivitelezési munkálatai.