Csengettyűk szólnak a gyerekekért a Müpa teraszán

Forrás: turizmus.com

 2015. december 14. 21:25

Idén is különleges installációval készül a Müpa a karácsonyra. A Szánkófa és a Müpa Jégpálya után ebben az évben az UNICEF-fel közös akcióban több száz csengőt függesztenek ki az épület Duna felőli oldalán található teraszon, amelyeket a szél hangszerként szólaltathat meg.

A Müpa megnyitása óta kiemelt figyelmet szentel a gyermekeknek, családi és ifjúsági programjaival sokféle élményt kínálva az évadok során – olvasható az intézmény közleményében. Az UNICEF-fel közös akciójával ahhoz kívánnak hozzájárulni, hogy az ünnepek közeledtével a rászoruló gyerekek is ugyanolyan boldogan ünnepelhessék a karácsonyt, mint mások.

UNICEF-csengettyűk a Müpa előtt

UNICEF-csengettyűk a Müpa előtt

Fotó: Pálya Zsófia

 

A felhőtlen, vidám, nevetéssel teli gyerekkor megteremtéséhez szükség van a segítségre: védőoltásokra, gyógyszerekre, megfelelő táplálkozásra, tiszta ivóvízre vagy a fertőzések időben történő kezelésére. Minden harangocska egy-egy gyermek kacagását szimbolizálja. A Müpába látogatók is támogathatják a nemes célt, egy-egy UNICEF-csengettyűre szánt 500 forintnyi adománnyal egy-egy alultáplált gyermek egy napi teljes ellátásához járulhatnak hozzá.

Az installáció december 12-től vízkeresztig lesz látható a Müpa teraszán.