Csobbanj Európával roadshow: zárás Szegeden és Mórahalmon

 2014. július 21. 16:24

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztató Irodája és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák idén ötödik alkalommal valósítják meg a „Csobbanj Európával!" roadshow-t.

A programsorozat 2014. június 17. és augusztus 27. között mintegy 40 hazai strandon valósul meg. Július utolsó két hétvégéjén Csongrád megye ad otthont a kezdeményezésnek: július 19-én szombaton a szegedi Napfényfürdő Aquapolis, július 27-én vasárnap pedig a mórahalmi Szent Erzsébet Fürdő területén várják az érdeklődőket.

A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről (utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok), az Európai Uniót érintő aktualitásokról (uniós tagságunk tizedik évfordulója, európai parlamenti választások eredményei stb.) ingyenes tájékoztatást nyújtson a strandolóknak.

A rendezvényt ezúttal is kvízekkel, ügyességi és logikai játékokkal színesítikk.

Idén egy különleges versennyel is megmozgatják a családokat és baráti társaságokat. A vállalkozó kedvűeknek egy fénykép erejéig csapatban kell majd bemutatniuk egy-egy nevezetes európai hagyományt (pl. egy spanyol bikaviadalt) vagy híres épületet (pl. az Eiffel-tornyot). A feladvány megoldásához csupán mozdulataikat használhatják a versenyzők, vagy naptej segítségével társuk hátára rajzolhatják a nevezetességet.

A fotókat a közönség interneten keresztül értékelheti, és a legtöbb szavazatot elnyert produkciót egy kétfős, négy napos utazással díjazzák a szervezők. Az úticél Európa 2014-es kulturális fővárosa, Riga.

A roadshow hivatalos oldala: www.csobbanjeuropaval.hu.

A kezdeményezéshez idén is csatlakozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Szegedi Kirendeltségén működő EURES iroda, az Euroguidance helyi képviselete, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network iroda is.