Csodás Magyarország: A Tisza „tengerpartja”

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 13. 16:34

Csongrád fő vonzereje – különösen nyáron – a meseszép Körös-torok. De a dél-alföldi kisvárosba nem csak fürödni érdemes elindulni.

A Hármas-Körös és a Tisza összefolyása Csongrád kedvelt pihenőhelye. A Körös-toroknál mindazok jól fogják magukat érezni, akik kedvelik a kempinges-víkendházas-strandbüfés üdülőhelyeket.

A Hármas-Körös és Tisza összefolyása

Fotó: Okolicsányi Zoltán

Az új látogatóközpont kismama- és gyerekbarát: kávézóval, mosdóval, pelenkázóval és melegítőkonyhával is felszerelték. Nem csak fürödni, napozni és horgászni lehet itt: kedvelt kirándulási célpont a Révkilátó és a százévesnél idősebb pontonhíd.

Idén gyerekbarát látogatóközpontot kapott a strand

Fotó: Okolicsányi Zoltán

Akik aktívan szeretnek pihenni, azoknak alföldi lovas túrákat ajánlanak, de romantikus szekértúrára is benevezhetünk. A környék kerékpáros helytörténeti és ökotúrákkal is felfedezhető, amelyek a Tari László Múzeumtól indulnak, és érintik a város építészeti örökségeit is, köztük a Nagyboldogasszony-templomot, a Művésztelepet, a Tájházat.

Csongrád mindig híres volt kiváló konyhájáról, főleg halételeiről. A vendéglőkben érdemes megkóstolni a kubikos szeletet, a csíramálét, a rántott haltöpörtyűt. Mellé helyi kadarka dukál!

A hal mellék helyi kadarka dukál

Fotó: Okolicsányi Zoltán

A kézműves ínyencségek kedvelői látogassanak el Veresék felgyői kecskefarmjára, ahol a sokféle sajt mellett jégkrém is készül kecsketejből, vagy kóstolják meg a Török Műhely mindenmentes dzsemjeit, gyümölcssajtjait, zöldségkrémjeit.


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

Kapcsolódó cikkek