Csodás Magyarország: Budapest legszebb kertjei

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 14. 18:29

Több mint esztétikai élmény a főváros legszebb kertjeiben sétálni: történelmük, kulturális jelentőségük a látogatót már-már filozofikus magasságokba repíti.

Japánkert a Margitszigeten

Vízcsobogás, ösvények, hidacskák, tavirózsák, aranyhalak, teknősök, kis szobrok szegődnek a csodakertben sétálók társául. A nyugalom szigete, valódi békés menedék, a japánkerti kultúra egy különleges gyöngyszeme.

Japánkert – békés menedék

Fotó: 123rf.com

 

A Várkert Bazár neoreneszánsz kertje

A finom gyep, az évelőágyások, a növekedő cserjék és rózsák varázsolják festőivé a kertet. Az évelőket évszakonként cserélik, így teszik változatossá a látványt. S mindezt a fenséges budapesti panoráma koronázza meg.

A budapesti panoráma a ráadása Várkert Bazárban

Fotó: 123rf.com

 

Füvészkert

Egy csepp természetvédelmi terület a városi dzsungelben. Trópusi, télálló szubtrópusi vagy épp magashegységi növényei közt sétálva gyorsan magunk mögött hagyhatjuk a gondokat. A földi flórából 250, a hazai növényekből 85 veszélyeztetett fajt is láthatunk itt.

A földi flórából 250 faj látható a Füvészkertben

Fotó: fuveszkert.org

 

Gül Baba türbéje

A Rózsák Atyjának rózsadombi síremlékét nemcsak a város panorámája és a türbéhez épített látogatóközpont miatt érdemes felkeresni. A lépcsőzetes rózsa-, levendula- és magnóliakertben tett séta felér egy aromaterápiával.

Természetes aromaterápia Gül Baba kertjében

Fotó: Vajk Brigitta

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

Kapcsolódó cikkek