Csodás Magyarország: Budapest a magasból

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2020. július 30. 17:56

Népszerű és kevésbé ismert kilátóhelyek, ahonnan fantasztikus a panoráma, mielőtt az Erzsébet téri óriáskereket is kipipáljuk.

János-hegy, Erzsébet-kilátó

A legizgalmasabb libegővel érkezni

Fotó: 123rf.com

Körpanoráma a város legmagasabb pontjáról, ahová egykor a kilátó névadója, Sisi is ellátogatott. A legizgalmasabb libegővel vagy gyermekvasúttal érkezni, vagy felsétálhatunk a Normafától.

 

A Gellért-hegy rejtett ösvényein

Térjünk le a főcsapásokról

Fotó: Vajk Brigitta

Citadella, Sziklatemplom, Szent Gellért-szobor – mindenhonnan csúcspanoráma nyílik Budapestre. De érdemes letérni a főcsapásokról: romantikus sétához ajánljuk a Gellért fürdőtől a hegyre vezető zöld jelzésű túraútvonalat, amely a város legszebb panorámaútja. A Filozófiai kertben piknikezhetünk.

 

Sas-hegy

Nem szokványos budapesti panoráma

Fotó: Vajk Brigitta

30 hektáros természetvédelmi terület közel 850 méter hosszú, szakvezetéssel bejárható tanösvénnyel, látogatóközponttal és olyan kilátóponttal, ahonnan Budapest kevésbé ismert arcára is rácsodálkozhatunk.

 

A Szent István-bazilika kupolája

Körpanoráma a városra

Fotó: Vajk Brigitta

A főkupola körül 65 méter magasságban körbefutó teraszra 364 lépcsőfok megmászásával vagy lifttel lehet feljutni. Szédületes panoráma vár ránk, körbesétálva úgy érezzük, minden csupán karnyújtásnyira van.


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: