Csodás Magyarország: Debrecenbe utazik a család

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 01. 17:49

Nagyvárosi hangulat, fiatalos pezsgés, élmények a család minden tagjának – Debrecenben belevethetjük magunkat a kikapcsolódási lehetőségek és a programok sokaságába.

Romantikus andalgáshoz, családi kikapcsolódáshoz, borozgatós beszélgetésekhez egyaránt remek helyszín a Nagyerdő, a százéves fák között számos új vagy újjászületett attrakcióval. Az ország legkülönlegesebb strandkomplexuma nyílt meg itt ezen a nyáron 15 medencével, 12 méter magas napozóterasszal, hatalmas gyermekvilággal, a többgenerációs Aquaticum Spa részeként.

Az ország legkülönlegesebb strandkomplexuma nyílt meg ezen a nyáron a Nagyerdőn

Fotó:  Illés Anna

Közelében csodálhatjuk meg az esténként ködszínházzá átalakuló és pazar lézershow-t vetítő szökőkutat, a komplexum másik oldalán pedig akár piknikezhetünk is a Békás-tó napozódeszkáin, miközben a gyerekek birtokba veszik a tóvilág ihlette, különleges játszóteret.

Jó mulatság a Békás-tavon sétálni

Fotó: VisitDebrecen Turisztikai Nkft.

A kicsikkel természetesen fel kell ülni néhány körre a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark játékaira is, ha pedig már mindenki kellően elfáradt, a nap végén levezetésként a Nagyerdei Szabadtéri Színpad valamelyik vígjátékát ajánljuk a csillagok alatt.

Hangulatos estét tölthetünk a kilátót és mászófalat is kínáló Nagyerdei Víztorony fröccsteraszán, ha szerencsénk van, élő zenét vagy a lemezlovasokat hallgatva.

Esténként különösen hangulatos a Víztorony

Fotó: VisitDebrecen Turisztikai Nkft.

S persze ott vannak még a kötelező látnivalók! A történelmi belváros az ikonikus Református Nagytemplommal, amelynek feltétlenül lépcsőzzünk fel a tornyába, csodáljuk meg a Rákóczi-harangot és a kilátást a két torony közé épített panorámajárdáról. A város „szülötte” Nyilas Misi és Lúdas Matyi, itt volt otthon Szabó Magda. A magyar irodalom kiválóságairól a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és az írónő emlékháza mesél. De a cívisváros atmoszféráját akkor is beszippanthatjuk, ha csak ráérősen végigsétálunk a régi kereskedőházakkal szegélyezett Piac utcán, vagy kiülünk a Simonffy utca és a Hal köz valamelyik teraszára.

EZT IS LÁTNI KELL!

Déri Múzeum – Munkácsy-trilógia
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Református Kistemplom (Csonkatemplom)
Zsidónegyed – Pásti utcai zsinagóga
Zsuzsi vonat – az ország legrégebben működő erdei vasútja

(Fotó: Déri Múzeum)


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

Kapcsolódó cikkek