Csodás Magyarország: Ég és föld között

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 17. 19:44

Legyen szó túrázásról, családi kikapcsolódásról vagy romantikus programról, libegőn utazni és madárperspektívából csodálni a tájat mindig izgalmas élmény. Íme, néhány hazai helyszín, ahol ezt átélhetjük.

Sátoraljaújhely

A Zemplén Kalandparkban próbálhatjuk ki Magyarország leghosszabb ülőszékes felvonóját. Nézzünk körül a Magas-hegy tetején lévő kilátóból, közben eldönthetjük, hogy a szomszédos Szár-hegyre a Dongó nevű kabinos felvonóval vagy – szélsebesen repülve – az egy kilométer hosszú Sólyom átcsúszópályán jutunk át. A száguldás kedvelői bobpályát is találnak itt.

Magyarország leghosszabb ülőszékes felvonója Sátoraljaújhelyen van

Fotó: Zemplén Kalandpark

Sástó

A Mátra kedvelt kirándulóhelyéről, a kilátótoronnyal és játékos tanösvénnyel hívogató Sástótól suhan az egykori bányaudvarban kialakított Oxygen Adrenalin Park kalandjaihoz az 50 méteres szintkülönbséget legyőző Mátra Libegő. A hajmeresztő kalandokra csábító adrenalinpark élményei után hódítsuk meg a Hanák Kolos-kilátót is.

50 méteres szintkülönbséget győz le a Mátra Libegő

Fotó: Mátra Libegő

Eplény

Télen a síelőké, az év többi részében pedig a kirándulóké az utasait az Ámos-hegyi kilátóhoz szállító libegő. Nemcsak a vadregényes Magas-Bakony panorámájáért érdemes ide felruccanni, hiszen a hegytetőn alakították ki a Mezítlábas ösvényt, a völgybe pedig az erdő legszebb részeit érintő kalandösvény vezet vissza.

Az Ámos-hegyi kilátóhoz szállít az eplényi libegő

Fotó: Bringaréna Eplény

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: