Csodás Magyarország: Gyerekbarát tanösvények

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. július 21. 18:47

Okos hangyát vagy játékos darázst követve izgalmas kalanddá válik az erdőjárás.

Gyadai tanösvény, Szendehely

Az erdő szépségét a játszóterek izgalmával ötvöző tanösvény óriási függőhídját, mocsáron átvezető fapallóit minden gyerek imádni fogja. Hangya Dani nyomába eredve a Naszály élővilágával is barátságot köthetnek. A Katalinpusztai Kirándulóközpontban játszótér, vadaspark kínál további izgalmakat.

Izgalmas az átkelés az óriási függőhídon

Fotó: Tourinform Vác

Béka tanösvény, Sástó

A Mátra kedvelt kirándulóhelyétől induló tanösvény mentén tapintható vagy megmászható eszközök, fajátékok és színes állatfigurák csalogatják a gyerekeket. A békatalpak egészen a Farkas-kútig vezetnek. A túra után irány a 2019-ben átadott Mátra Libegő!

A békatalpakat kell követni

Fotó:  Taki Ferenc

Csiga-túra tanösvény, Zalakaros

A Zalakarosi Parkerdőben kanyargó tanösvényen gombákkal és erdei állatokkal ismerkedhet a család, a hangostáblán meghallgathatjuk a különböző madárfajok énekét, az egyedi tervezésű hullámpadokon pedig még a pihenés is élmény.

A hullámpadokon jólesik a pihenés

Fotó:  Tourinform Zalakaros

Fürkész ösvény, Jósvafő

Milyen illata van egy fűszálnak és milyen a tapintása a fakéregnek? Hányféle hangon szól hozzánk az erdő? A Baradla-barlang kijáratától induló tanösvényen játékos fürkészdarázs fedi fel előttünk az erdő titkait.

Kövesd a fürkészdarázst!

Fotó: Aggteleki Nemzeti Park

 

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: