Csodás Magyarország: Séta a lombok között

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 29. 10:29

A 8-10 méteres magasságban vezető lombkoronasétányokon a madarak szemszögéből figyelhetjük meg az erdők titkait, melyek lentről rejtve maradnak a kíváncsi tekintetek elől.

A Somogy megyei Kaszó környékén lévő négy tanösvény legizgalmasabbika a száz évnél idősebb fák közt vezető Öregerdő tanösvény: 10 méter magasan kiépített lombkoronaösvényét végigjárva az óriások szemszögéből csodálhatjuk a gyertyános-tölgyes erdő felső lombkoronaszintjének szépségét és élővilágát.

Tíz méter magasan vezet a kaszói Öregerdő tanösvény

Fotó: Kaszó Zrt.

A színpompás rododendronokról ismert Jeli Varázskert 130 méter hosszú lombkoronasétánya az óriások erdejének monumentális fenyőritkaságairól és az ágak között élő állatokról mesél. Mobiltelefon segítségével a madarak énekét is meghallgathatjuk, majd izgalmas csúszdán térhetünk vissza a földre.

130 méter hosszú Jeli lombkoronasétánya

Fotó: Jeli Varázskert

A gyomaendrődi Erzsébet liget tanösvénye három az egyben élményt kínál interaktív táblákkal és sok játékkal: a madárvilágot bemutató szárazföldi ösvény után csónakról fedezhetjük fel a holtág vízi élővilágát, hogy aztán fentről is körülnézzünk, majd a kilátó 15 méter magasan emelt üvegpadlóján állva teszteljük tériszonyunkat.

A kilátó tetején üvegpadlón át nézhetünk le az erdőre

Fotó: Tourinform Gyomaendrőd

Az ősmúltat megismerni vágyókat több tanösvénnyel hívogató Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont új attrakciója a hologramos vetítés és a keskeny függőhidakból álló, 150 méter hosszú lombkoronasétány, amelyen a látogatók sűrű szövésű hálóval bebiztosítva randevúzhatnak a fák lakóival.

Függőhidakon lehet átkelni az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontban

Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: