Csodás Magyarország: Túrázz Kajlával!

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 10. 15:20

Kajla kutya ezúttal túrázni hívja a családokat. Íme, néhány izgalmas tanösvény, amelyen Kajla-útlevéllel pecsétet és ezüstkarikákat is gyűjthetnek a gyerekek.

Boszorkány meseösvény, Sopron

Az elvarázsolt meseösvényen játékos feladványok, boszorkányok és tündérek kísérik a gyerekek útját. A környéken mezítlábas ösvényen is sétálhatunk, ellátogathatunk a kalandparkba vagy a Vadászati Múzeumba, és megmászhatjuk a Károly-kilátót.

Vajon ki lakik a mesebeli házikóban?

Fotó: Boszorkány meseösvény

 

Deseda Kalanderdő, Magyaregres

Deseda számos túraösvénye és gyönyörű arborétuma mellett két játszótér, madárlesek és erdei tornapálya is várja a gyerekeket. Ne hagyjuk ki a közeli kilátót sem!

Erdei tornapályán lehet levezetni a fölösleges energiákat

Fotó: Deseda Kalanderdő

 

Sóstói tanösvény, Székesfehérvár

A víz felett, fapallókon vezető tanösvényen orchideák és tavirózsák szegélyezik utunkat. Klassz mászókák, napozóstég, egy 30 méter magas kilátó, madármegfigyelő helyek és interaktív kiállítás kínál még szórakozást.

Séta a víz felett

Fotó: Sóstói tanösvény

 

Széchenyi Parkerdő és Játszótér, Szolnok

A hatalmas játszótér biztosan a gyerekek kedvence lesz. Az itteni tanösvényen izgalmas feladványok megoldásával ismerhetjük meg az erdő titkait. Érdemes jegyet váltani a Bagolyvár Vadasparkba is.

Indulhat a mászókázás!

Fotó: Széchenyi Parkerdő

További Kajla-körök elérhetők a kajla.hu oldalon.


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: