Ismeretterjesztő videó mutatja be a kínai Linqing turisztikai kínálatát

Forrás: turizmus.com

 2022. április 05. 12:57

Az imázsfilmet március 1. és 15. között forgatták a kínai városban azzal a céllal, hogy növeljék Linqing és városnéző túrái népszerűségét a külföldiek körében, bemutatva a helyi jellegzetességeket, többek között a világörökség részét képző vámházat és a híres linqingi téglákat.

A Peking-Hangcsou nagycsatorna mentén fekvő Linqing lakosainak száma 465 300 fő. Elhelyezkedése miatt fontos csomópont az országban, ahol 12 nemzeti szinten is kulcsfontosságú kulturális emlék és 11 egyéb, tartományi szintű nevezetesség található. A városhoz tartozik az ősi kínai település, Zhongzhou, melynek máig sikerült megtartania történelmi jellegzetességeit. A Huitong folyó linqingi szakasza és a Peking-Hangcsou csatorna is fontos kulturális örökség, a városhoz tartozó vámház pedig felkerült az UNESCO világörökségi listájára is.

2021-ben Linqing összesen 1,9 millió turistát fogadott, és 1,57 milliárd jüan turisztikai bevételt ért el.
Kína híres csatornavárosa Hebei and Shandong határán található, és a kínai operának, a kalligráfiának, a festészetnek és a harcművészeteknek is a szülővárosa, de híres a csapágyairól és a savanyúságairól is.

Linqing művészetéből inspirálódott többek között Ji Xianlin, a kínai kultúra mestere, a Kínában és a nyugati világban egyaránt ismert és elismert tudós. Ezenkívül a városban született a II. világháború híres katonai parancsnoka, Zhang Zizhong is.

A Peking-Hangcsou nagycsatornában a történelem folyamán Kína minden részéből, ma pedig már a világ különböző országaiból származó üzletemberek gyűltek össze, így a csatorna partján található Linqing is multikulturális gasztronómiai élményeket nyújt, a város különleges ételei különböző étkezési szokások, alapanyagok és kulturális jellegzetességek mentén alakultak ki.

Linqing hatása mind a mai napig látható, akár több száz kilométerre is a várostól. Linqingből származó téglákból épültek Peking ősi épületei, többek között a Tiltott Város, de a Kínai nagy fal, az Ég temploma és a Föld temploma is ezekből épült.