Csoki csokival Szerencsen

Forrás: MTI

 2017. augusztus 17. 08:52

Koncertek, kóstolók, csokoládészobor és kalandpark várja az érdeklődőket Szerencsen augusztus 25–27. között, a 10. Országos Csokoládé Fesztiválon.

A fesztivál az elmúlt egy évtized alatt érezhetően növelte Szerencs ismertségét és közkedveltségét – mondta el Koncz Ferenc polgármester. Emlékeztetett rá, hogy az első csokoládéfesztivál programjain még csupán néhány ezer ember vett részt, az utóbbi esztendőkben pedig már 40-50 ezer fizetővendég érkezett.

A hagyományokhoz hűen idén is készít szobrot csokoládéból Ekker Róbert helyi szobrászművész, a Szerencsi Csokoládégyár egykori grafikusa, aki ezúttal Emese álma címmel faragja meg alkotását, melyet a fesztiválon tekinthet meg először a nagyközönség.

A szakmai programokért a tradicionális szerencsi csokoládék gyártásával foglalkozó Szerencsi Bonbon Kft. felel, amely a fesztiválon több új termékkel is bemutatkozik.

A tervek szerint újraélesztik a Kedvenc csokit

Fotó: Facebook/csokifesztival

A fesztivál előrendezvénye augusztus 23-án az ExperiDance tánctársulat A királyné, a gróf és a cigánylány című táncjátéka lesz a Rákóczi-vár udvarán – ismertette Csider Andor, a fesztivál főszervezője.

A fellépők között pedig olyan nevek szerepelnek például, mint a Tankcsapda, a Magna Cum Laude, a Kowalsky meg a Vega, a Hősök és Deák Bill Gyula.

A fesztiválon változatos kulturális programok, nyereményjátékok, édességbemutatók és -kóstolók, vásári forgatag, csokoládé kalandpark várja a látogatókat. A fesztivál szakmai díszvendége a szicíliai Modica városa lesz, amely különleges csokoládéjáról híres. A másik határon túli vendég a szlovákiai tőketerebesi (Trebisov) csokoládégyár lesz.

Kapcsolódó cikkek