Csokitúra és fesztivál Szerencsen

Forrás: turizmus.com

 2016. július 25. 15:10

Kilencedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál augusztus 26–28. között.

Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Sportot és egészséges életmódot népszerűsítő bemutató nyitja a rendezvénysorozatot a „nulladik napon" (vagyis a sportnapon), melyen a fiatalok kedvenc sportolóikkal találkozhatnak.

A pénteki zenei programok közül ki kell emelni a Szerencsen most először fellépő Omega együttest, mely fennállásának 55. évfordulóját ünnepli, látványos fény- és hangtechnikával, felidézve a nagy slágereket.

Szombaton hagyományosan felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat és veterán autókat köszönthetünk.

A megnyitó után helyi, határon innen és túli művészeti csoportok mutatkoznak be a nagyszínpadon.

A fesztiválterületen pedig kezdetét veszi a csokitúra: technológiai bemutatók, édességek kóstolása csábítja az édesszájú látogatókat.

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban kezdetét veszi a Sweet Dance Champion táncverseny, melyet első ízben rendeznek. A régi autók szerelmesei a III. Oldtimer Veteránautó kiállított szépségeit csodálhatják meg. A csendre és gondolkodásra vágyó látogatókat pedig a II. Sakk Open Csoki Kupa várja a Turisztikai Központ épületében.

A szombati programkínálat éjjel sem ér véget, a bulizókat szabadtéri diszkó és habparti várja.

A vasárnapot a tűzoltók Hagyományőrző versenye nyitja, a Kulcsár Anita Sportcsarnokban pedig a Miss Alpok-Adria szépségverseny megyei fordulójára kerül sor.

A zenei stílusok tekintetében a fesztivál igen változatos: a fellépők közt ott van a Balkan Fanatik, az Ocho Macho, a Republic, a Honeybeast, a Children of Distance, az Anna and the Barbies, a Tankcsapda, a Bëlga, Deák Bill Gyula, a Groovehouse, az Alvin és a Mókusok, a Depresszió, a Superstereo, Péterfy Bori és a Loveband, Kowalsky meg a Vega, az Ismerős Arcok is. A koncertek sorát hagyományosan a szerencsi fiúk, a Hooligans együttes zárja.

A szervezők a gyermekekről sem feledkeznek meg: bábszínház, rajzverseny, óriásbábosok, ugrálóvár, vidámpark, valamint a 100 Folk Celsius, és a Kolompos együttes várja őket.

Mindhárom napon kirakodó- és csokoládévásár, kóstoltatás, csokoládé szökőkutak az ínyenceknek. Neves gasztronómiai séfek gondoskodnak a vendégek ellátásáról. A fesztivál zárásaként különleges elemeket tartalmazó tűzijátékot évezhet a közönség.