Csokoládé Fesztivált rendeznek decemberben Opatijában

Forrás: turizmus.com

 2021. november 03. 15:46

Idén 15. alkalommal tartják meg Horvátország egyik legrégebbi és legnagyobb rendezvényét, a Csokoládé Fesztivált Opatijában.

December 3. és 5. között mintegy húsz horvát és egyéb országokbéli manufaktúra kézműves remekeit kóstolhatják meg a „Csokoládévarázs” vásár látogatói.

A csodálatos város és a luxusédesség évek óta elválaszthatatlan egymástól az év utolsó hónapjában. Idén is csúcsminőségű desszertek várnak a látogatókra a patinás Kvarner Hotel Kristálytermében, a híres kristálycsillárok alatt.

Mintegy húsz manufaktúra kézműves finomságai várnak a fesztivál látogatóira

Fotó: HORVÁT IDEGENFORGALMI KÖZÖSSÉG

Az egyedi desszertek azért is különlegesek, mert csak erre az alkalomra készülnek, s a kézműves szaküzletek kivételével csak ezen a vásáron lehet őket megvásárolni.

A „Csokoládévarázs” vásár keretében minden gyártó a legkiválóbb termékét mutatja be, emellett Opatija számos szállodájában és étteremében is tartanak kóstolókat és a csokoládéhoz kapcsolódó workshopokat, előadásokat, koncerteket.

A fesztivál látogatója nemcsak a csokoládék különleges ízvilágát fedezheti fel, hanem a népszerű tengerparti város, Opatija karácsonyi fényekbe öltöztetett eleganciáját is.