Csokoládéfesztivál Szolnokon

Forrás: MTI

 2016. november 07. 13:04

Édes napok várnak mindazokra, akik november 11. és 13. között ellátogatnak Szolnokra, ahol ötödik alkalommal rendez csokoládéfesztivált az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ.

A rendezvényen húsz kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket. A kiállítók között lesznek az Angliából Great Taste védjeggyel hazaérkező csokikészítők is. A kézműves csokoládék bőséges kínálata mellett csomagolt édességekből sem lesz hiány.

Az idei fesztivál az eddig bevált betétprogramok mellett számos újdonságot is tartogat. Az érdeklődők hallhatnak egyebek mellett arról, hogyan fedezték fel az európaiak a kakaóbabot, mire használták Amerika őslakosai a kakaócserje termését, valamint megtudhatják, miként lett a csokoládé gyógyszerből élvezeti cikké, majd iparággá.

A csokoládéfesztiválhoz immár harmadik alkalommal csatlakozik a dizájnvásár, ahol Magyarország formatervezői a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet és az újrahasznosítás szellemében vonultatják fel termékeiket.

 

A fesztivál keretében fellép többek mellett a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Marching Jazz Band, a Szőlőskislaki Artista Iskola és Papp Helgát is hallgathatja a közönség a Nőstények női stand up csapatból. Az eseményen Bernáth József dedikálja majd legújabb könyvét.

A kisebbeket a Madzag Bábegyüttes szórakoztatja a fesztiválon, de lesz hangszerbemutató és posztótechnikával színesített meseelőadásokat is hallhatnak a gyerekek. A miskolci Farkas Béla - aki az utolsó tekenővájók egyikeként képviselte Magyarországot a milánói világkiállításon - is tart majd bemutatót.

A "hangszercsépelőben" a Bélaműhely Sound Art néven ismert formáció ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, kerékpár-és számítógépalkatrészekből, teknőből, serpenyőkből és papírdobozokból készít hangkeltő eszközöket.

A programok között lesz sütöde, mézeskalács játszóház, vesszőfonó-bemutató, körhinta, csokimozi, meseszobor- és retro számítógép-kiállítás, népi kézműves foglalkoztatók és bemutatók, valamint ökosarok. Az érdeklődők megtekinthetik a textilszobrászati kiállítást, de érdekesnek ígérkezik a kakaóbab-termőhelyek földrajzi térképe is.