Csokoládéval is lehet fizetni Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2021. november 22. 09:48

November 26-án nyit a Balaton egyik legrégebbi jégpályája Balatonlellén. Az első napon a belépőjegyeket csokoládéval is ki lehet majd fizetni. Az édességeket a Mikulás szánsegédjének állt balatoni mesehős, Füred Kapitány segítségével juttatják el a fővárosi Mikulásgyárba.

December 4-én is fizethetnek a gyerekek csokoládéval azokon az adventi programokon, amelyeket a lellei BL YachtClubban szerveznek meg. Ide azokat a használt mesekönyveiket is elhozhatják a családok, amelyeket ők már nem olvasnak, de szerintünk izgalmas lehet azoknak a rászoruló gyerekeknek, akiknek e segítség nélkül nem jutna ajándék a fa alá.

December 4-én a felnőttek is segíthetik a Mikulásgyár munkáját. Ezen a napon rendezik meg az év egyik utolsó vitorlásversenyét, a Mikulás Regattát. A hajósokat is arra kérik, hogy a nevezési díj egy részét is fizessék majd ki csokoládéval és a Mikulás versenyhajójára hozzák majd el azokat melegebb sapkákat, kesztyűket, amelyeket ők már nem használnak.

A december 4-i Mikulás Regatta nevezési díjának egy részét is csokoládéban lehet fizetni

Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület

Mint azt Tóth Balázs, a rendezvény szervezője elmondta, az elmúlt évek eredménye, hogy egyre inkább egész éves turisztikai desztinációvá válik a Balaton térsége. Egyre többen fedezik fel, hogy a Magyar Tenger a klasszikus nyári szezonokon túl is számos program, kikapcsolódási és sportolási lehetőséggel szolgál. Ennek a bizonyítéka a lellei karácsonyi eseménysorozat is, amelyet ebben az évben a „Fizess csokoládéval!" akcióval egészítettek ki.

A lellei esemény érdekessége az is, hogy az ide érkező gyerekek egy balatoni képeslapot is megírhatnak a finn Mikulásnak, amelyben leírhatják kívánságaikat, de távolabb lakó családtagjaiknak azt is, hogy megfogalmazhatják, hogy miért érdemes a Balatonra jönni télen is. Joulupukkinak, a lapföldi Mikulásnak Füred Kapitány segédjei viszik  el a gyerekek üzeneteit.

Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke mindezekhez hozzátette: az adománygyűjtő akció mindössze két helyszínen jelenik meg a Balatonon. Balatonlelle mellett, a Tihanyi Lavenderben is várják majd a gyerekeket. Ide várhatóan december 18-án hozhatják majd adományaikat a családok.