Csónakházat adtak át Lábatlanon

Forrás: MTI

 2019. március 30. 12:57

A beruházás a Felső- és az Alsó-Dunán tervezett vízitúra-állomások hálózatának első elkészült eleme.

A tervek szerint a közeljövőben a Duna két oldalán, Rajkától Bajáig 15 helyszínen jön létre vízi járművek kölcsönzésére alkalmas bázis, új csónakházak építésével, illetve a régiek átalakításával. A program költségvetése meghaladja az 1,2 milliárd forintot – mondta az MTI-nek Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.
Hozzátette: az ország számos útvonalán megtalálhatók már a modernizált vízi bázisok. A folyamatosan bővülő hálózatról a viziturapont.hu internetoldalon kaphatnak áttekintést az érdeklődők, valamint hamarosan elindul az országos eszközfoglaló program a vizicsizma.hu oldalon.

Sujbert Levente, a Lábatlani Sirályok SE elnöke elmondta, új csónakházukat önkormányzati területen építették fel, az MKKSZ 35 millió forintos támogatásával.


Vízitúra-bázisok hálózatát tervezik a Duna két partjára

Fotó: dorogimedence.hu

Az épület közvetlenül a Duna partján található. Lábakon áll, ezért az áradásoktól védett. Az alsó szinten hajótárolókat alakítottak ki, felül öltözők, mosdók, tusolók és egy edzőterem kapott helyet. A bázis vendégei a csónakház nyitva tartásán kívül is használhatják a mosdókat, ruhát válthatnak és feltölthetik telefonjaikat.
Az egyesület a pályázati forrásból beszerzett kenukat bérbe adja. Lehetőség van arra, hogy az itt vízre szálló túrázók a hajókat, lapátokat és mellényeket az esztergomi partnerszervezetnél adják le, mert azokat később visszaszállítják Lábatlanra.