Csúcsragadozók a Nagyerdőben

Forrás: MTI

 2019. május 08. 17:09

Debrecen Drive néven első alkalommal rendeznek járműipari fesztivált a Nagyerdei Stadionban és környékén május 25-én és 26-án. A szervezők mintegy tizenötezer látogatót várnak.

Papp László polgármester a programokról tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az új fesztivál szervesen illeszkedik a város jövőképébe, olyan iparágra, a járműgyártásra fókuszál, amely egyrészt forradalmi változáson megy keresztül, másrészt meghatározza a térség jövőjét.

A Campus fesztiválokat is rendező debreceni Campus Nonprofit Kft. újabb nagyrendezvény alapkövét teszi le a Debrecen Drive-val, amely az ország egyik legnagyobb járműipari seregszemléje.

A kulturális programokkal kísért Debrecen Drive-on több mint félezer járművet láthat a közönség, a személyautók mellett egyebek mellett versenyautókat, sport- és túramotorokat, honvédségi járműveket, erő- és munkagépeket is láthatunk a kétnapos nagyerdei rendezvényen.

A Nagyerdei Stadionban mutatják be a „csúcsragadozókat” (Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Maserati), a stadiont körbevéve helyezkednek majd ez a versenyautók, az oldtimerek, a munkagépek, a kamionok, a katonai járművek, a mentők, a tűzoltók és a rendőrség járművei, a tuningautók és más speciális járművek, tehát egyszerre 250 új személygépkocsit tekinthetnek majd meg az érdeklődők, amire még nem volt példa hazánkban.

A különlegességek között említették meg egy speciális Royce Rolls mellett azt a Harley Davidson motort, amely az utolsó megmaradt darabja az egykori Horthy-testőrség flottájának.

Debrecen Drive néven első alkalommal rendeznek járműipari fesztivált a Nagyerdei Stadionban

Fotó: dehir.hu

A rendezők felhívták a figyelmet a kaszkadőrshow-ra: a Nagyerdei Stadion parkolójában 2500 nézőt befogadó „katlanban” egyebek mellett driftbemutatókat, roncsmászást, motoros halálugrást láthatnak az érdeklődők.

A gyermeknapi programok keretében különféle szimulátorok, elektromos kisautók, kreatív kuckó is várják majd a gyerekeket, a Stolen Beat, az USNK és az Irigy Hónaljmirigy pedig koncertekkel szórakoztatják majd a családokat.

Kapcsolódó cikkek