Csúcsteljesítmények és Haydn-anekdoták Eszterháza fénykorából

Forrás: turizmus.com

 2020. április 20. 08:45

Virtuális látogatásra hív a fertődi Esterházy-kastély, bemutatva, hogy az 1700-as évek második felében a hercegi rezidencián milyen nagyszabású kulturális és szórakoztató „ipar" működött.

A kényszerű zárva tartás ideje alatt a fertődi Esterházy-kastély virtuális tereiben sorozatot indított, hogy közkinccsé tegye számos olyan – sokszor csak a különböző művészeti és tudományos szakterületek kutatói által ismert – kimagasló teljesítményt és kuriózumot, amelynek Eszterházán szemtanúja és részese lehetett a 18. századi utazó.

Eszterháza legfényesebb csillagává természetesen Joseph Haydn, az általa vezetett hercegi zenekar és operatársulat vált, de a hercegi rezidencia minden rezdülését, annak mindennapjait az építtető Esterházy Miklós igénye, ízlése és nagyvonalúsága határozta meg – tájékoztatott az Eszterháza Központ.

Az Esterházy-kastély kulisszás színpada

Fotó: Eszterháza Központ

A kor vívmányai között a kulisszás színpad, a korabeli fűtési megoldások és műtárgy-különlegességek bemutatása is szerepel.

Aki ennél kötetlenebb szórakozásra vágyik, annak Haydn-anekdotákat mesélnek az Esterházy-kastély Youtube-csatornáján, de akár képrejtvényfejtésre is benevezhet.