Csúszópályával bővült az Alföld Gyöngye Kalandpark

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 10. 13:05

Tovább bővült az Alföld Gyöngye Kalandpark, mely távol a nagyvárosok zajától, friss levegőn és a gyermekek számára egészséges zöld környezetben, egy 50 hektáros ősparkban fekszik Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel közvetlen szomszédságában.

A bővítés a nemrég gyógyhellyé minősített Gyopárosfürdő turisztikai attrakciói és azok fejlesztési beruházásai közé tartozik. – Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a nemrég gyógyhellyé nyilvánított Gyopárosfürdőn létrehozzuk Kelet-Magyarország egyik leghosszabb kalandparkját. Ez a bővítés már az olyan fejlesztések közé sorolható, mely a turisztikai vonzerőt hivatott tovább fejleszteni. Rengeteg egyéb beruházást is tervezünk a fürdő területén és környezetében, hogy Gyopárosfürdő továbbra is a versenyképes turisztikai desztinációs maradjon – fogalmazott Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

 

A kalandpark eddig 450 méter hosszú volt, mely magában foglalt 17 akadályt és 6 csúszó pályát is. A bővítés a meglévő létesítményhez csatlakozik, mely egy 500 méteres csúszó pálya. Így az új kalandpark legnagyobb szakasza 100 méter hosszú, mely 12 méter magasságból indul.

 

A bővítés újonnan létesített 9 állomásának köszönhetően az Alföld Gyöngye Hotel körbe csúszható a lombkorona szinten. Az akadálypálya-rendszer mellett a látogatók sok egyéb módon is kikapcsolódhatnak, így például mászó fallal, ahol mászó fán, kötélhágcsón és egy kötéllétrán kell felmászni; de jót szórakozhatnak a rekeszépítéssel is, ahol a maguk alá bepakolt rekeszeken kell feljebb jutniuk, miközben egy moderátor biztosítja őket mászás közben.