Felújítás miatt lezárták a felvonót Ausztria népszerű gleccserén

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 06. 14:07

Szeptember 6-án komoly beruházás kezdődik a Dachstein-gleccser hegyállomásán. A várhatóan 2024 májusáig tartó munkálatok befejezéséig a felvonót csak néhány rövid, frekventált időszakban üzemeltetik.

2023 őszétől a Dachstein Gletscherbahn hegyi állomásán nagyszabású korszerűsítés indult, emiatt a felvonó működését szeptember 6-tól szüneteltetik, a vendégektől 2024 tavaszáig megértést kér a társaság a weboldalán.

Mint írják, az egyesületi sífutók október 2. és október 22. között előzetes regisztráció után, korlátozott számban exkluzív lehetőséget kapnak a gleccseren való edzésre délelőttönként.A karácsonyi időszakban, december 25-től január 7-ig korlátozottan ismét üzemel majd a felvonó, 2024 februárjában szintén elérhető lesz a szolgáltatás bizonyos napokon. Érdemes figyelembe venni, hogy ezekben a periódusokban a Gletscherbahn és a látnivalók nyitva lesznek, a szintén megújuló gleccserétterem azonban a munkálatok miatt zárva marad.

2024 tavaszig zárva tart a felvonó a felújítási munkálatok miatt

Fotó:  Dachsteingletscher Schladming / Facebook

2023 őszén a Summercard tulajdonosai az őszi szünetig bezárólag a Hochwurzen, a Reiteralm és a Rittisberg felvonóit is használhatják.

A síelok.hu további részleteket is megosztott a beruházásról. Cikkük szerint Ausztria egyik legnépszerűbb magashegyi kilátójának hegyállomása kívül-belül megújul, a tetejére napelem paneleket telepítenek, amivel az épület energiaszükségletének várhatóan 80 százalékát fedezni tudják.

Az építkezés már július végén elindult, amikor egy speciális helikopter 35 alkalommal szállt fel a gleccserre, hogy odaszállítsa a 44 tonnás daru darabjait – írták a cikkben.