Dánia szeptember 10-től felold minden korlátozást

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 01. 17:13

Dániában szeptember 10-től minden visszazökken a pandémia előtti kerékvágásba: feloldják az összes, a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozást.

Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter azzal indokolja a döntést, hogy a magas átoltottság miatt a Covid-19 többé nem fenyegeti a társadalmat, ellenőrzés alatt tudják tartani – írja a Berliner Zeitung.

Mára az 5,8 millió dán lakos több mint 70 százalékát teljesen beoltották. Az ország már áprilisban bevezette a maga oltási igazolványát, azóta következetesen, lépésről lépésre oldja fel a korlátozásokat.

A kis hableány szobra Koppenhágában

Fotó: 123rf.com

A Dániában élőknek már szeptember 1-jétől nem kell felmutatniuk az oltási igazolást ahhoz, hogy beléphessenek az éttermekbe, a sportközpontokba vagy elmehessenek a fodrászukhoz. Szeptember 10-től pedig már az éjszakai klubokban és a nagyrendezvényeken sem lesz szükség az igazolványra.

Abban az esetben azonban, ha a koronavírus újra veszélyeztetné a társadalmi együttélés „jelentős területeit”, a kormány gyorsan fog cselekedni – tette hozzá Magnus Heunicke.