Dante napnyugtakor és hajnalban a Gellért-hegyen

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 10. 16:39

Pokol és Purgatórium-Paradicsom Gyabronka József előadásában. A Budapest Tuning programsorozat keretében megvalósuló, rendhagyó színházi produkcióban különleges módon találkozik az irodalom, a színház, a város és a természet a Gellért-hegyen.

Danténál sok szó esik a sötétségről, az éjszakáról, a csillagokról, a hajnalról és a világosságról – nem véletlen, hogy a Pokol napnyugtakor, a Purgatórium és a Paradicsom pedig napfelkeltekor hangzik el. Az előadás díszlete a besötétedő, majd kivilágosodó ég és alatta a város.

A Gellért-hegyi Filozófusok kertjében (Sánc utca-Orom utca sarok) Dante Pokla augusztus 26., péntek este 19.15-kor, a Purgatórium-Paradicsom szombat, hajnali 5 órakor lesz látható Gyabronka József előadásában.

 

A hajnali rész szövegkönyve, koncepciója külön erre az alkalomra készül, míg a Pokol 2021 novembere óta nagy sikerrel fut a Katona József Színház Sufnijában.

Mindkét rész megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni ezeken a linkeken lehet, a két előadásra külön:

Dante – Pokol
Dante – Purgatórium-Paradicsom

A 2022-ben a Budapest Brand nZrt. égisze alatt indult Budapest Tuning projekt célja, hogy különleges, rendhagyó városélményt adjon a lakóknak, és a közösségekkel, civil szervezetekkel együtt turbózza fel a várost. A pályázaton idén összesen 10 kisebb és 3 nagyobb projekt valósul meg. Augusztus 14-ig tart a Budai_Alsó, ahol a budai rakpart vált egy kreatív, kísérleti pihenőparkká, de már elindult a Külkörút projekt is, amelynek célja megváltoztatni a Népszínház-negyedről alkotott képet.