Deák-tortával ünnepeltek Kehidakustányban

Forrás: turizmus.com

 2020. október 16. 17:24

A Deák Ferenc születésnapjához kötődő Deák-nap alkalmából a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület Deák-torta kóstolóval egybekötött szakmai beszélgetésre látta vendégül tagjait.

A manapság már Deák-tortaként ismert édesség Deák Ferenc kedvenc süteménye volt, receptje szerencsésen fennmaradt, így az akár ma is elkészíthető. A kávés-mandulás finomság az egyesületi kezdeményezésnek is köszönhetően remélhetőleg egyre több helyi-térségi vendéglátó kínálatát fogja gazdagítani.

A barokk stílusú Deák-kúria Kehidakustány egyik büszkesége

Fotó: Kehidakustányi Turisztikai Egyesület

Sándorné Kovács Nikolett turisztikai menedzser elmondta, hogy a turizmus szempontjából ebben a kihívásokkal teli időszakban is próbálnak a fejlesztésekre összpontosítani. Az idei év kehidakustányi turizmusával kapcsolatban kiemelte, hogy a január–augusztus közötti időszakban mintegy 35%-os volt a vendégéjszakák számának visszaesése, azonban júliusban és augusztusban mindössze 3% volt a csökkenés, tehát a nyári szezonra gyakorlatilag helyreállt a forgalom.

Ugyanakkor az őszi időszakban ismét bizonytalanság érezhető a foglalásokban a romló járványügyi mutatók miatt.

A turisztikai egyesület szakmai építkezést folytatva a közelmúltban több térségi együttműködő partnerrel is szorosabbra fonta kapcsolatait, így például a Hévízi Turisztikai Kft.-vel vagy a térségbeli helyi termelőkkel. A kapcsolatépítés célja, hogy a különböző tematikájú térségi programcsomagokat összeállítva a településre érkező vendégek egyre több időt töltsenek el a környéken.

A legendás Deák-torta: a kávés-mandulás finomság  receptje szerencsésen fennmaradt

Fotó: Kehidakustányi Turisztikai Egyesület

A település turisztika infrastruktúrája 2021-ben várhatóan jelentős fejlődésen megy keresztül, egy megvalósítás alatt lévő gyógyhelyfejlesztési projektek keretében új információs épület épül. Számos új garantált programlehetőséget biztosítanak majd a beszerzés alatt lévő kerékpárok és segwayek is, továbbá az idén már nagy sikerrel üzemelt az ugyancsak a projekt keretében megvásárolt elektromos kisbusz, amivel falunéző programokat szervezett az egyesület.