Debrecen a legnépszerűbb magyar városok közt

Forrás: turizmus.com

 2021. október 11. 15:43

Budapest után a második legnépszerűbb város Eger, a harmadik helyen pedig holtversenyben Pécs, Debrecen és Szeged végzett – a National Geographic legújabb kutatása alapján.

Gyönyörű arcát mutatja októberben az ősz, nincs más évszak, amikor ilyen csodás színekben pompázik körülöttünk a természet. A napsütéses őszi napokat érdemes kihasználni és minél több időt tölteni a szabadban, de a borongós, hűvös napokban sem feltétlenül kell otthon maradni, hiszen Debrecen az őszi napokban, hetekben is megannyi tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Ingyenes sétákon ismerhetjük meg a Nagytemplom történetét

Október folyamán hat ingyenes vezetett sétát is hirdet a Nagytemplomi Gyülekezet, hogy bárki megismerhesse a város szimbólumát, a Debreceni Református Nagytemplomot.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/oktoberben-ingyenes-setakon-ismerhetjuk-meg-a-nagytemplom-tortenetet/

 

I. MUST Ifjúsági és Egyetemi Összművészeti Találkozó

Első alkalommal rendezik meg idén a MUST Ifjúsági és Egyetemi Összművészeti Találkozót Debrecenben október 11. és 23. között.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/i-must-ifjusagi-es-egyetemi-osszmuveszeti-talalkozo/

 

Trónok harca a Csokonai Színházban

Trónok harcaként jellemezte Az ajtó rendezője, Naszlady Éva a két főszereplő, az írónő és házvezetőnő, Emerenc viszonyát. A produkciót a  MagdaFeszt folytatásaként október 13-án és 14-én 19 órától a Lovardában játssza a Csokonai Színház.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/tronok-harca-a-csokonai-szinhazban/

Déri Múzeum

Fotó: visitdebrecen.hu

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Közel 130 hazai múzeum több mint 600 féle különböző programmal, összesen közel 1200 eseménnyel csatlakozik országszerte szeptember 27. és november 11. között zajló 16. Múzeumok Őszi Fesztiváljához.

A Múzeumi harmónia mottó jegyében zajlik majd a rendezvénysorozat gazdag programkínálata, melyhez természetesen idén is csatlakozott a debreceni Déri Múzeum.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/muzeumok-oszi-fesztivalja-2/