Debrecen image kampány Hollandiában

 2014. április 06. 12:24

Február és március hónapokban közös imázskampányt folytatott Debrecen városa és a Magyar Turizmus Zrt. Hollandiában, amelynek apropóját a 2012 decemberében menetrendszerűen elindított Eindhoven-Debrecen közvetlen légijárat adta.

A Wizzair heti 2 alkalommal repül Debrecenbe, kiváló lehetőséget kínálva a promóciós tevékenységre az alföldi régióba irányuló holland beutazóforgalom növelése céljából. A kampány egy online és egy outdoor akciót foglalt magában.

Hollandia legnépszerűbb utazási portálján, a www.zoover.nl oldalon Magyarország, illetve a nagyobb konkurens országok ajánlatai mellett 2 banner jelent meg a kampány ideje alatt összesen 690.000 villanással, amelyek az iranydebrecen.hu weboldalra navigáltak. A havonta 1,2 milliós látogatottsággal bíró honlapon az 1.000 feletti kattintás átlagon felülinek tekinthető.

A kampány másik eleme az Eindhoven Airport külső területén folytatott outdoor akció volt: 8 db úgynevezett airportboard reklámfelületen (120x180 cm) helyeztek el kivilágított, Debrecent népszerűsítő plakátokat a repülőtér összes bejárata mellett. Az Eindhoven Airport tavalyi éves forgalma 3,5 millió utas volt, az innen induló járatokkal összesen 65 desztinációra lehet repülővel eljutni.

A városlátogatások kategóriában egyébként az utasszám alapján évek óta Budapest a repülőtér legnépszerűbb úti célja. A kampány mellett az MT Zrt. és a térség piaci szereplői már eddig is több újságírói, illetve utazási irodai tanulmányutat szerveztek közösen, amelyek a most befejeződött akciók hatásával remélhetőleg jelentős forgalomnövekedést fognak eredményezni.

A magyarországi holland beutazóforgalom 2013-ban is növekedett: a KSH adatai szerint,
összesen 463.570 vendégéjszaka realizálódott a holland piacról a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, így Hollandia Magyarország 9. legnagyobb küldőpiaca.
(A fotón balról jobbra: Ger Spannenburg-account manager, MMD Media, Urbányi Péter benelux képviseletvezető, Eli Lejeune-marketing director, Eindhoven Airport és Csík Máté az MT ZRT. hollandiai munkatársa.)